Održan seminar Udruga Sunce i BIOM

Održan seminar Udruga Sunce i BIOM

Kako smo najavili ranije ovaj mjesec pod palicom udruga  Sunce i BIOM  u četvrtak 9. ožujka 2017. u hotelu Panorama, Zagreb održan je seminar “Sudjelovanje javnosti u radu zaštićenih područja” u sklopu IPA projekta “Odgovorno za prirodu”. Projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH, a potporu projektu je dalo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.
Na seminaru je sudjelovalo 60 sudionika koji su odslušali 11 predavača iz redova organizacija civilnog društva, javnih ustanova, HAOPa i Ministarstva zaštite okoliša i energetike koji su problematiku sudjelovanja javnosti predstavili iz svojih perspektiva.

Na samom seminaru vladalo je ozračje suradnje i razmjene pozitivnih iskustava, a ideje su se rađale u tijeku predavanja što nam je izrazito zadovoljstvo.

Dok je prvi dio seminara bio posvećen predavanjima i razmjeni iskustava, u drugom dijelu seminara sudionici su donosili preporuke za bolje sudjelovanje javnosti kroz metodu World Cafe.

Tematika sudjelovanja javnosti se već  početkom travnja, točnije 6. travnja 2017. na istom mjestu spušta jednu upravnu razinu niže i predstavlja jedinicama regionalne samouprave.  Mjesta i broj sudionika je ograničen, a za više informacija obratite se na adresu ivana.grubisic@sunce-st.org.

Donatori

MAVA Foundation European Union DBU - Njemačka savezna zaklada za okoliš Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Splitsko-dalmatinska županija Grad Split Ured za udruge Vlade RH

Udruga Sunce je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Partneri

WWF Mediterranean DGU Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Državni zavod za zaštitu prirode Park prirode Telašćica Park prirode Lastovsko otočje Nacionalni park Mljet Nacionalni park Brijuni Nacionalni park Kornati Javna ustanova Priroda Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Šibensko-kninske županije ProPark - Foundation for protected areas PAP RAC Gorska služba spašavanja Udruga Argonauta Udruga Divina Natura Lavanda Tours Ekološka udruga UNDP Hrvatska Čistoća Split Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko - neretvanske županije Javna ustanova Dalmatian Nature Ministarstvo turizma Prirodoslovno-Matematički Fakultet

Sunce je član

European Environmental Bureau MedPAN CEEweb Seas At Risk Adriapan Zeleni forum BioNET