Održan seminar Udruga Sunce i BIOM

Kako smo najavili ranije ovaj mjesec pod palicom udruga  Sunce i BIOM  u četvrtak 9. ožujka 2017. u hotelu Panorama, Zagreb održan je seminar “Sudjelovanje javnosti u radu zaštićenih područja” u sklopu IPA projekta “Odgovorno za prirodu”. Projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH, a potporu projektu je dalo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.
Na seminaru je sudjelovalo 60 sudionika koji su odslušali 11 predavača iz redova organizacija civilnog društva, javnih ustanova, HAOPa i Ministarstva zaštite okoliša i energetike koji su problematiku sudjelovanja javnosti predstavili iz svojih perspektiva.

Na samom seminaru vladalo je ozračje suradnje i razmjene pozitivnih iskustava, a ideje su se rađale u tijeku predavanja što nam je izrazito zadovoljstvo.

Dok je prvi dio seminara bio posvećen predavanjima i razmjeni iskustava, u drugom dijelu seminara sudionici su donosili preporuke za bolje sudjelovanje javnosti kroz metodu World Cafe.

Tematika sudjelovanja javnosti se već  početkom travnja, točnije 6. travnja 2017. na istom mjestu spušta jednu upravnu razinu niže i predstavlja jedinicama regionalne samouprave.  Mjesta i broj sudionika je ograničen, a za više informacija obratite se na adresu [email protected].

Tagovi: