Natjecanje “Prije i poslije – učenici za Dan planeta Zemlje 2017.”

Udruga Sunce, povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, u suradnji s komunalnim poduzećem Čistoća d.o.o. iz Splita već šestu godinu za redom organizira natjecanje za najbolji razredni projekt vezan uz tematiku otpada i principe odgovornog postupanja s otpadom  – smanji, ponovno koristi i recikliraj.

Natjecanje pod nazivom „Prije i poslije – učenici za Dan planeta Zemlje 2017.“ provodi se za osnovne i srednje škole na području grada Splita i uže okolice.

Podijeljeno je u tri kategorije za učenike od 1. do 4. razreda, učenike od 5. do 8. razreda te učenike od 1. do 4. razreda srednjih škola, a s ciljem podizanja razine svijesti o problemu otpada u okolišu te promocije principa odgovornog postupanja s otpadom.

U okviru natjecanja, u razdoblju od 06. veljače do 31. ožujka 2017. učenici pod vodstvom razrednika/nastavnika trebaju osmisliti razredni projekt kroz koji će se promovirati odgovorno postupanje s otpadom i principi smanji, ponovno koristi i recikliraj te se na taj način promijeniti okoliš na bolje.

Svaki razredni projekt potrebno je ovjekovječiti fotografijama kako to izgleda nakon odrađenog učeničkog  projekta, a kako je izgledalo prije.

Od ponedjeljka, 03. travnja 2017.  u uključenim školama organizirat će se posjeti volontera i edukatora Udruge Sunce kada će učenici imati priliku predstaviti projekt te predati materijale vezane uz projekt (rad, fotografije, video snimku, prezentaciju i sl.) s podacima o nazivu razrednog projekta, školi i razredu.

Predstavnici Udruge Sunce i Čistoće d.o.o. donijet će odluku o pobjedničkim projektima.

Prilikom ocjenjivanja projekata razmatrat će se sljedeći kriteriji:

  • doprinos promociji i provedbi principa smanji, ponovno koristi i recikliraj,
  • zanimljivost, inovativnost ideje projekta,
  • prezentacija projekta,
  • povezanost s Danom planeta Zemlje (Tema ovogodišnjeg Dana planeta Zemlje je Okolišna i klimatska pismenost),
  • doprinos zaštiti okoliša općenito.

Svi razredni projekti predstavit će se na prigodnoj svečanosti u prostorijama Čistoće d.o.o. – Split, a o datumu održavanja svečanosti uključene škole biti će naknadno obaviještene.

Prvoplasirani razredi iz sve tri kategorije nagradit će se Zelenim izletom u prirodi u organizaciji Udruge Sunce prema vlastitom odabiru.

Drugoplasirani razredi bit će nagrađeni Zelenim izletom na području gdje se škola nalazi, dok će sve ostale škole i razredi biti nagrađeni za sudjelovanje prigodnim poklonom.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u natjecanju te na taj način želite dati svoj doprinos obilježavanju Dana planeta Zemlje 2017. molimo Vas da ispunite prijavnicu te nam ju do petka, 24. veljače 2017. dostavite na e:mail: [email protected] ili faks: 021 317 254.

Unaprijed se radujemo vašim projektima!

Tagovi: