Krenule su info radionice za projekt VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE!

U sklopu projekta VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE – školski volonterski program u zaštićenim područjima prirode, krenule su prve info radionice.

Udruga Sunce projekt provodi s Ligom za prevenciju ovisnosti, Obrtnom tehničkom školom u Splitu, Srednjom školom Ivana Lucića iz Trogira, Centrom za pružanje usluga u zajednici, Nacionalnim parkom “Krka” te parkovima prirode “Telašćica“, “Biokovo” i “Vransko jezero” kao partnerima u projektu.

Tako su na prvim radionicama sudjelovali učenici iz ukupno četiri druga razreda različitih smjerova Obrtne tehničke škole u Splitu koje su ovom prilikom vodile edukatorice Miranda Šimac iz Udruge Sunce  i Duška Milinović iz Lige za prevenciju ovisnosti, uz pratnju Marina Spetiča (Suradnika za komunikaciju i odnose s javnošću – Udruga Sunce) te Josipe Ursić (Suradnica za volontere – Liga).

S učenicima i učenicama drugih razreda srednjih škola te korisnicima Centra, tijekom siječnja održat će se nekoliko info radionica s ciljem upoznavanja s tematikom, ciljevima i organizacijom projekta, a u svrhu potrage za budućim mladim volonterima i volonterkama.

Projekt VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a sastoji se od nekoliko ključnih elemenata. Info radionicama prethodilo je osmišljavanje konkretnih volonterskih programa za svaki pojedini teren u suradnji s partnerima na projektu, a cilj info radionica je učenike upoznati s osnovnim značajkama svakoga volonterskog programa, motivirati učenike na sudjelovanje i upoznati ih s osnovnim elementima projekta.

Nakon ove faze, a prije samih volonterskih akcija, zainteresirani učenici i učenice sudjelovat će na ukupno tri edukativne radionice o volontiranju, zaštiti okoliša i socijalnim vještinama, što predstavlja sljedeću fazu realizacije projekta. Volonterske akcije će se održati u nabrojanim zaštićenim područjima prirode, a obuhvatit će aktivnosti od izrade suhozida, sređivanja botaničkog vrta, jednostavnog mapiranja pomoću GPS uređaja, do čišćenja područja od otpada ili uklanjanja invazivnih vrsta bilja.

Za više informacija možete preuzeti info-letak OVDJE!

Tagovi: