Kako kompostirati velike količine hrane?

dalmatia-green-interzero-kompostiranje

Jeste li znali da biootpad čini čak 40 % miješanog komunalnog otpada? Ova vrsta otpada može predstavljati ili problem za okoliš ili dragocjeno organsko gnojivo koje poboljšava strukturu i kvalitetu tla. Kompostiranje je ekološki najbolji način postupanja s biootpadom.

Međutim, kako provesti kompostiranje u ugostiteljskim objektima gdje se stvara veća količina otpada od kuhane hrane?

Danas postoje različiti kućni uređaji za kompostiranje koji se mogu koristiti unutar objekta i koji uz to mogu primiti i veliku količinu hrane. Jedan takav uređaj je i kućni kompostera GG – 02 tvrtke INTERZERO.

Zanima li vas kako radi ovaj uređaj, koje su njegove tehničke specifikacije i koliko je velik, pridružite nam se na njegovom predstavljanju 8. srpnja 2022. u 11 sati u prostorijama Gradskog kotara Grad Split na Rivi (Obala hrvatskog narodnog preporoda 10/1).

Predstavnik INTERZERO tvrtke Robert Sedlar prezentirat će  djelatnosti i usluge tvrtke te predstaviti električne kompostere koje imaju u ponudi s naglaskom na kućni komposter GG- 02. Osim toga, predstavit će i tehničke specifikacije, način instalacije i rada kompostera.

Predviđeno predstavljanje uređaja trajat će sat vremena, a nakon toga svi zainteresirani sudionici moći će pogledati komposter u prostorijama Udruge Sunce uz stručno vodstvo predstavnika INTERZERO-a.

Predstavljanje uređaja organizirano je u suradnji s Dalmatia Green programom koji provodi Udruga Sunce. Tvrtka INTERZERO partner  je Dalmatia Green programa koji potiče održivi turizam i zalaže se za održivo poslovanje turističkih objekata. Svojim članovima Dalmatia Green osigurava popust kod inovativnih zelenih tvrtki partnera. Upravo iz toga razloga, INTERZERO tvrtka jedan je od partnera programa Dalmatia Green.

Tvrtka INTERZERO bavi se gospodarenjem otpadom i rješenjima za recikliranje te se zalaže za primjenu principa kružne ekonomije u radnom prostoru.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju vam stoji Miranda Šimac, voditeljica projekta Podizanje svijesti o važnosti kompostiranja.

Email: [email protected] 

Mob: 098 745 087