EVS projekt: Mali koraci za održivo društvo

edukacija-za-okoliš

Udruga Sunce u suradnji s organizacijom za slanje partnera PEL Skopje će biti domaćin dvoje sudionika iz Republike Makedonije. Projekt 4S – Mali koraci za održivo društvo bit će dugoročni projekt Europske volonterske službe, od 1. listopada 2017. do 30. rujna 2018. godine.

Volonteri će biti angažirani u raznim aktivnostima kao što su:

 • Organizacija obrazovnih aktivnosti, kao što su radionice, predavanja, vanjski poslovi, seminari, konferencije, prvenstveno one vezane uz Zelene izlete, zaštitu prirode i održivi turizam; priprema i širenje komunikacijskih materijala (brošure, letci itd.),
 • Organizacija javnih događanja kao što su izložbe, lokalni sajmovi i lokalni događaji
 • Prikupljanje podataka i istraživanje tržišta putem web stranica, razvrstavanje foto baze, podataka itd.Ciljane skupine s kojima će sudionici raditi su lokalna djeca, mladež i općenito lokalna zajednica.

Tko se može prijaviti?

Projekt je dostupan svim mladima iz Republike Makedonije u dobi od 17 do 30 godina. Glavni uvjet za odabrane volontere je pravi interes za rad s lokalnom djecom i mladima, kao i entuzijazam za zaštitu prirode. Volonteri ne smiju imati kaznenu prijavu (zbog rada s djecom). Nudi se smještaj i hrana, a dobrovoljci dobivaju mjesečni džeparac.

Ovaj EVS projekt omogućit će volonterima da upoznaju nove prijatelje, dobivaju vrijedna iskustva kroz projektne aktivnosti i razvijaju vještine i kompetencije koje će biti uključene u certifikat Youthpass, učiti hrvatski jezik i upoznati dalmatinsku kulturu. Prije svega, to će im omogućiti uživanje u 300 sunčanih dana godišnje, toploj mediteranskoj klimi, ukusnoj dalmatinskoj gastronomiji i samostalnom životu u inozemstvu!“, kaže Nastja Logar, koordinator programa EVS-a.

Ako želite doprinijeti svojim vremenom, trudom i kreativnošću, pošaljite nam svoj prijavu do 20. kolovoza 2017. na e-mail: [email protected]. Prijava mora se sastojati od:

 • Životopis
 • Kratki odgovori na 3 sljedeća pitanja:1. Zašto ste najbolji kandidat za ovaj EVS projekt?
  2. Opišite svoje ideje i prijedloge o tome kako želite doprinijeti ovom EVS projektu?
  3. Opišite kako Udruga Sunce može pridonijeti, kako bi vam pružila nezaboravnu godinu svog života s ovim EVS projektom.
  Učinite svoj prvi korak odmah! Pridružite nam se u stvaranju bolje budućnosti, u skladu s prirodom i lokalnom zajednicom!

Tagovi: