Dobrodošli novi članovi naše posade!

Početkom studenog su u Udrugu Sunce u okviru projekta Europske Volonterske Službe (EVS) stigli novi volonteri  iz Skopja.  Milana Peshikj i Sasho Radulov su mladi kreativni umovi koji će godinu dana volontirati na aktivnostima Dalmatia Green programa za razvoj održivog turizma kao i na aktivnostima zaštite okoliša te edukacije djece na Zelenim izletima.

Željela sam promijeniti način života, izaći iz ”zone udobnosti”, zaživjeti novi život  u stranoj državi, poboljšati samostalnost  snalažljivost, komunikacijske vještine, i upravljanje s budžetom. Ovaj EVS projekt mi je prilika da iskažem moju kreativnost, ljubav prema prirodi i pomažem u osvještavanju lokalne zajednice u pitanjima zaštite okoliša, kaže optimistično Milana.

Kad sam pročitao opis EVS projekta Mali koraci za održivo društvo zaljubio sam se na prvi pogled!Volim prirodu i stoga iznimno podržavam udruge za zaštitu prirode i okoliša. Volontiranje na Dalmatia Green programu me čini jako sretnim i ponosnim. Znam da sam odabrao pravi način, da s volontiranjem poboljšavam svoja znanja i kompetencije  Također nikad do sada nisam posjetio Hrvatsku, tako da mi ova godina predstavlja veliku priliku da putujem po ovoj prekrasnoj zemlji i upoznam nove ljude, kaže Sasho.

EVS projektom podržavamo međunarodno volontiranje, jačanje neformalnih kompetencija te multikulturalno uključivanje. Nadamo se da će im ova biti godina nezaboravna i puna pozitivnih iskustava.

Tagovi: