Dalmatia Green inspirativna priča

Zašto nekim Šoltanima sveukupno sezona traje 3 mjeseca, a nekima punih 6 mjeseci? Što je presudno da gost rezervira smještaj u periodu pred i post sezone? Nakon 5 mjeseci uspješne provedbe Dalmatia Green programa eko certificiranja privatnog smještaja za vas smo pripremili inspirativne priče koje vas mogu potaknuti na uvođenje održivosti u vaše poslovanje..  Ovaj put vam  predstavljamo prvi primjer uspjeha – Tvrdić honey apartmane iz Grohota i savjete koje možete čuti od obitelji s najslađim medom i najdužom sezonom na Šolti!

Tvrdić Honey apartmani odličan su primjer kako održivi turizam izgleda u praksi. Oni su pokazatelj da održivost zaista ima smisla, da je gosti cijene i da se u potpunosti identificiraju s takvom ponudom. Vlasnici imaju visoku ekološku svijest i prvo što istaknu gostima jest da na njihovoj parceli nema plastike.  Umjesto da povećaju smještajne kapacitete izgradnjom još  apartmana, okružili su one postojećes maslinama i mediteranskim biljem te na takav način stvorili zelenu oazu mira i prirodnog sklada. Namještaj u apartmanima u potpunosti se temelji na konceptu use-reuse-recycle u kombinaciji sa puno inovativnosti i kreativnosti. Većina namještaja bila je pronađena kao potrošen, odbačen namještaj kojeg su s puno entuzijazma i ljubavi kreativno restaurirali, vratili mu život i funkcionalnost. Tvrdić honey apartmani nisu copy-paste apartmani, oni dišu autentičnost, svaki je priča za sebe, a svi su odraz lokalnog identiteta otoka Šolte.  Gosti se za vrijeme boravka osjećaju kao dio obitelji i u potpunosti upoznaju ”otočki život”. Ujutro ih se trajektom odvede na splitski pazar gdje se također kupe lokalne namirnice, a popodne se iz njih spremaju tradicionalna jela. Obitelj Tvrdić se već 3 generacije zaredom bavi s pčelarstvom, a budući su i iznajmljivači, svoje goste nastoje uključiti u brojne aktivnosti u kojima gost ima priliku upoznati se sa životom pčela; od edukativnih radionica do izrade vlastitog meda. Upravo su dodatne aktivnosti i doživljaji  ključan faktor produženja sezone na proljeće i jesen.

Period masovne apartmanizacije transformira se u period u kojem se razvija i jača svijest o potrebi zaštite i očuvanja okoliša. Očuvan okoliš, autohtono mediteransko bilje i organski vrt predstavljaju konkurentnu prednost u odnosu  na betonizirana apartmanska naselja. Zdravi i visokokvalitetni domaći proizvodi te autentični lokalni eko-etno doživljaji produžuju sezonu te privlače goste više platežne moći.

Stoga, zazelenite vaše poslovanje i upoznajte Tvrdiće uživo! Ove nedjelje 20. svibnja na Svjetski dan pčela organiziraju dan otvorenih vrata svog imanja te su tom prilikom otvoreni za sva vaša pitanja  i mogućnosti suradnje. Pridružite im se na besplatnim prezentacijama o pčelarstvu u sklopu akcije ” GIVE BEES A CHANCE” i postanite dio Dalmatia Green održive zajednice!

Tagovi: