Sunce izvještava o Zelenim izletima za 2017. godinu

U sklopu Međuprograma edukacije i informiranja javnosti te razvoja društvenog poduzetništva Sunce organizira edukativne izlete u prirodu. Zelene izlete namjenjeni su i prilagođeni učenicima svih razreda osnovnih škola kako bi im pružili priliku za povezivanje i razumijevanje prirode, kako bi ih upoznali sa osnovnim sustavom funkcioniranja prirodnih procesa te im omogućili da uživaju u učenju kroz druženje

Kao i prijašnjih godina, a sukladno našoj praksi o dosljednom izvještavanju, donosimo vam pregled podataka sa Zelenih izleta za 2017. godinu.

U kratkim crtama o 2017.

  • održano je ukupno 22 izleta
  • sudjelovalo je 710 učenika/ica i 41 nastavnik/ica
  • najpopularnija lokacija je Park šuma Marjan (Ekosustav šuma i more), a zatim  izvori Krke, Cetine, Rude i Graba (Ekosustavi izvora)
  • u 87 % slučajeva ocijenjeni smo s vrlo dobrom ili odličnom ocjenom
  • 88 % učenika/ica i 100 % nastavnika/ica izlete će preporučiti drugim

Word dokument Izvještaja za 2017-tu možete preuzeti OVDJE!

Što su to Zeleni izleti? 

Izleti koji educiraju učenike u prirodi, o prirodi i njenim ekosustavima; Omogućavaju učenicima razumijevanje prirode i povezivanje s prirodom; Služe za stjecanje znanja o vrijednostima ekosustava; Upoznaju učenike principima ekološki odgovornog ponašanja i potiču ih na njihovo prakticiranje u svakodnevnom životu.

Zašto izabrati Zeleni izlet?

Nastava postaje raznolikija i sadržajnija, a učenici samostalniji, odgovorniji i kreativniji; Razvija se odgovorni odnos djece prema prirodi i okolišu; Potiče se razvoj zdravih stilova življenja, navike šetnje i boravka u prirodi; Podržava se rad Udruge Sunce na području društvenog poduzetništva čiji je cilj riješiti kritične društvene probleme na održivi način.