Sudionici Comenius projekta oduševljeni Zelenim izletom Sunca

U petak 26.09.2014. Udruga Sunce je održala Zeleni izlet Ekosustav šuma i more na području Park šume Marjan za 20 nastavnika i 30 učenika sudionika u sklopu konferencije Comenius projekta “Citizen of Care-Land – Građanin zemlje koja brine”.

Dvogodišnji projekt (2013.-2015.) uključuje OŠ “Pujanki” kao hrvatsku predstavnicu te sudionike iz Rumunjske, Finske, Portugala, Španjolske, Litve, Letonije, Estonije, Turske, Poljske i Njemačke.

Glavni cilj projekta ” Citizen of Care-Land ” je motivirati mlađe generacije (učenike u dobi između 13 i 18 godina) da budu aktivni građani koji će se uključiti u rješavanje tekućih problema Europe.

U prvoj godini projekta učenici rade mini istraživanja o specifičnim problemima zaštite okoliša u gradovima u kojima žive, pokušavaju naći odgovarajuća rješenja uz pomoć svojih učitelja, stručnjaka iz određenog područja, nevladinih organizacija, međunarodnih organizacija i tvrtki uključenih u pitanja zaštite okoliša. U drugoj godini projekta učenici imaju zadaću usko surađivati s humanitarnim institucijama, nevladinim organizacijama i međunarodnim institucijama u pomaganju ljudima kojima je potrebno: starijim osobama, hendikepiranima, djeci iz vrtića, njihovim vršnjacima u školi koji trebaju mentorstvo i podršku. Radit će na prevenciji zlouporabe opojnih droga, promicanju sportske aktivnosti, zdravog načina života i korisnu uporabu Interneta za učenje.

Zahvaljujemo svim sudionicima na odličnim evaluacijama Zelenog izleta!