Sezona Zelenih izleta uspješno privedena kraju

Iza nas je uspješna sezona Zelenih izleta u kojoj smo za sada održali 11 izleta na koje smo poveli 326 učenika i 23 nastavnika/nastavnice. Posjetili smo različite ekosustave u prirodi poput Park šume Marjan, Pantana kraj Trogira, izvora Krke i slapa Krčić, Crvenog i Modrog jezera i jezera Dva oka.

Igrajući različite igre i prolazeći kroz edukativne vježbe uživali smo u prirodi i upoznavali se s njom, a pomoću eko kviza podsjetili smo se kako se prikladno ponaša u prirodi i čuva okoliš. Učenici koji su pokazali najviše ekološke svijesti dobili su nagrade, ali na isti način smo potaknuli i one koji se nisu toliko iskazali u odnosu prema okolišu tijekom Zelenog izleta.

Pred nama je dugo i toplo ljeto u kojem ćemo se zasluženo odmoriti od školske godine, ali sigurno ćemo imati vremena da stečeno znanje s izleta podijelimo s  prijateljima i poznanicima kako  bi i njih naučili na koji način  čuvati prirodu i njene ekosustave.

Dok se Vi odmarate i kupate, marljivi zaposlenici u Suncu već planiraju novu sezonu Zelenih izleta koja se nastavlja u jesen, s početkom nove školske godine.