Osvrt na sezonu Zelenih izleta

Kraj godine se bliži, a mi zbrajamo rezultate svih održanih Zelenih izleta u 2015. godini.
Ukupno smo održali 23 izleta, na koje smo vodili 479 učenika i 33 nastavnika/ce, što je, moramo se pohvalitii, naš najbolji rezultat od kada smo započeli s provođenjem Zelenih izleta. Prisjetimo se, kada smo tek počeli s provođenjem 2013. godine imali smo 8 Zelenih izleta.
Hit Zeleni izlet u 2015. godini s 10 odlazaka na lokaciju Park šume Marjan  je Zeleni izlet Ekosustav šuma i more.  Drugo mjesto drži Zeleni izlet Ekosustav izvor s 6 odlazaka na izvore rijeka Cetine,  Krke, Rude i Graba.
Na temelju evaluacija koje su učenici popunjavali nakon svakog odrađenog izleta, mi smo jako zadovoljni rezultatima. Možemo primjetiti da je ocjena koju su učenici dali Zelenim izletima  u skoro 90% izleta odličan ili vrlo dobar.
Isto tako aktivnosti koje provodimo djeci su jako zanimljive i uživaju u njima, a vježbe koje provodimo, te znanja i informacije koje im dajemo potiču ih da promjene svoje ponašanje ka ekološki osvještenom, što je jedan od ciljeva Zelenih izleta.
Osim učenika, važno nam je i mišljenje nastavnica i nastavnika koji idu s nama na Zelene izlete
I te ocjene idu u prilog tome da se na Zelene izlete najviše odlučuju po preporuci drugih nastavnika i ravnatelja škole, čak i preporukom roditelja. Isto tako svi vi nastavnici su složni da je organizacija izleta izvrsna i da ovaj izlet doprinosi usmjeravanju ponašanja djece ka ekološki odgovornom.
Otkrijte i vi čaroliju Zelenih izleta, naučite nešto novo i provedite zajedno s nama edukativan dan u prirodi!