Održana radionica za razvoj Zelenih izleta u Šibensko – kninskoj županiji

Dana 22. i 23. listopada 2014. godine održana je radionica u Kninu u organizaciji Ekološke udruge „Krka“ Knin, a pod vodstvom Udruge Sunce u sklopu projekta „Priroda Dalmacije“. Glavni cilj radionice bio je predstavljanje i upoznavanje ostalih dionika sa Zelenim izletima od strane Udruge Sunce.

Unutar dvodnevnog programa napravljena je SWOT analiza svih dionika kao temelj za uspješan razvoj Zelenih izleta u pojedinoj županiji. Jedna od aktivnosti bio je i pokazni Zeleni izlet u kojem je Udruga Sunce detaljno opisala sadržaj Zelenih izleta koji je pomogao u aktivnosti unaprijeđivanja sadržaja postojećih izleta.

Na radionici su sudjelovali predstavnici Javne ustanove za zaštićena područja Splitsko – dalmatinske, Dubrovačko – neretvanske i Šibensko – kninske županije, predstavnice Udruge Sunce iz Splita te Ekološke udruge „Krka“ iz Knina.

Nakon ove radionice slijede još dvije interne radionice u kojima će se razviti i detaljno razraditi 4 nova Zelena izleta na području Šibensko – kninske i Splitsko – dalmatinske županije u svrhu promoviranja brojnih zaštićenih područja u ovim županijama. Ponude novih Zelenih izleta bit će dostupne u proljeće!