Sajam razmjene DV Radost, Split: Donesi – odnesi

Sajam_razmjene_DV_Radost

Nakon niza uspješno održanih sajmova razmjene, organizirali smo i sajam razmjene za djecu vrtićkog uzrasta u DV Radost.

Donesi – odnesi sajam

Sajam razmjene Donesi – odnesi održao se 6. lipnja 2023. u PO Iskrica, a uz našu pomoć organizirale su ga odgojiteljice DV Radost. Ideja je bila da djeca zamijene svoje stare igračke za njima nove. Zato se moglo pronaći raznovrsnih predmeta, od plišanaca, igračaka, slikovnica, knjiga, sve do ljetnih rekvizita za plažu.

Djeca su bila oduševljena s mogućnošću zamjene svojih starih igračaka za neku novu i idejom međusobnog mijenjanja sa svojim vršnjacima.

Nas je posebno razveselio veliki odaziv i zainteresiranost roditelja i njihove djece. Djeca su uživala u novim igračkama, a roditelji su prepoznali važnost ovakvih događaja za dječji razvoj.

Na ovaj način još jednom smo istaknuli važnost razmjene predmeta kako bismo smanjili nepotrebno gomilanje i odbacivanje korištenih, ali očuvanih stvari. Osim što smo promicali ekološku svijest, potaknuli smo i solidarnost među djecom, učeći ih vrijednosti dijeljenja i međusobne brige.

Usluga DV Radost

Ovaj sajam dio je usluge Sunca Odgovorno gospodarenje otpadom za odgojiteljice DV Radost.

Uz sajam razmjene, u sklopu usluge, Sunce je provelo 10 radionica za odgojiteljice i 5 radionica za djecu. Cilj je ovog programa educirati odgojitelje o pravilnom upravljanju otpadom te im pružiti alate i ideje kako bi mogli prenijeti tu važnu tematiku djeci.

Na temelju ovog, ali i drugih edukacijskih programa, od lipnja 2023. Sunce je nositelj oznake kvalitete SKOCKANO što nas iznimno raduje i potvrđuje kvalitetu našeg rada.

Ponosni smo što smo mogli biti dio ove priče i nadamo se da ćemo dobiti priliku provoditi ovakvu uslugu, koja promiče zajedništvo, solidarnost i brigu za okoliš, i u drugim ustanovama.

Tagovi: