Polugodišnji izvještaj o radu Zelenog telefona

Linija našeg Zelenog telefona u prvoj polovici 2019. godine zvonila je 134 puta, odnosno za 26 puta više nego lani u istom razdoblju.

Od zaprimljene 134 prijave, do sada je riješeno njih 97, dok je ostatak zaprimljenih prijava u postupku rješavanja koji će se nastaviti u drugoj polovici godine. U tom razdoblju su se intenzivno nastavili rješavati i slučajevi iz 2018. godine.

Već tradicionalno, na vrhu ljestvice su pozivi vezani za otpad i bespravnu gradnju, koji čine više od šezdeset posto zaprimljenih prijava. U skladu s tim, fokus rada Zelenog telefona u 2019. godini ponovno je na ove dvije kategorije.

Također, zabilježen je porast broja prijava u kategoriji zelenila, što pokazuje višu razinu osviještenosti naših sugrađana o važnosti zelenila za naš okoliš i održivi razvoj grada.

Zeleni telefon nastavlja sa svojim radom i u ljetnoj sezoni te ćemo vas o cjelokupnim rezultatima za 2019. godinu izvijestiti početkom sljedeće godine. Veseli nas što je u ovom razdoblju naš projekt Zeleni telefon bio sufinanciran sredstvima županije Splitsko-dalmatinske i C&A fondacije te se nadamo suradnji s ovim donatorima i u ostatku 2019. godine.

Možemo i moramo čišće, zelenije i ljepše!

Puno vas pozdravlja Pravni tim Sunca

 

 

Tagovi: