Maturanti Turističko-ugostiteljske škole spremni za Dalmatia Green aktivnosti

tuš-dalmatia-green-edukacija

Sunce je održalo uvodno predavanje za maturante Turističko-ugostiteljske škole, smjer hotelijersko-turistički tehničar. Škola je uz Info zonu i Turističku zajednicu Splitsko-dalmatinske županije partner na projektu Suncu pod nazivom Karijera za zeleni i održivi turizam. U sklopu projekta učenici će imati priliku posjetiti Dalmatia Green turističke objekte.

U vremenu koje obilježava trend odlaska iz Republike Hrvatske i potrazi na boljim mogućnostima, Ministarstvo turizma i sporta prepoznalo je važnost projekta te nužnost educiranja budućih turističkih djelatnika o održivom turizmu te razvoju karijere u istome.

U prvom predavanja voditeljica projekta Tihana Arapović uvela je učenike u aktivnosti koje uključuju njihov direktan angažman.

Dalmatia Green članovi

Učenici će imati priliku posjetiti Dalmatia Green članove, hotel Slavia u centru Splita i kamp Biokovo u Zagvozdu, na terenskim edukacijama te sudjelovati na radionici na kojoj će, uz stručno vodstvo predavačice iz digitalne marketinške agencije, biti educirani za pisanje članaka i izradu komunikacijskog plana Dalmatia Green programa – LINK.

dalmatia-green-mints-turistička-škola

– Najviše mi se sviđa što ću moći izraziti svoju kreativnost pisanjem članaka u okviru obrazovanja kojeg sam sama odabrala, to jest pisanjem o temama koje i inače pratim – rekla je Lorenza Miletić, učenica Turističko-ugostiteljske škole.

– Meni je super što ćemo izaći iz tog okvira formalnog obrazovanja, ići na terenske edukacije i na primjeru bolje razumjeti taj koncept održivog turizma. Uz to, nova poznanstva i druženje sigurno nije na odmet – naglasila je maturantica Lena Staničić.

– Direktno uključivanje učenika u aktivnosti i terenski obilasci je mladima njihovih godina zanimljivo. Želimo ih osvijestit kako je ovo pozitivna stvar za njihov rast i razvoj u okviru ostvarenja njihove buduće karijere u turizmu – kazala je Tihana Arapović, voditeljica projekta u Suncu.

dalmatia-green-mints-turistička-škola

Što je Dalmatia Green certifikat?

Učenici su na ovom predavanju i naučili što je Dalmatia Green certifikat za privatne turističke smještajne objekte. Osmišljen da od klasičnih iznajmljivača izdvoji ekološke smještajne kapacitete, kojima donosi kredibilitet i prepoznatljivost, certifikat je namijenjen za sve one koji žele ozeleniti svoje poslovanje i gostima pružiti jedinstven boravak u harmoniji s prirodom i lokalnom zajednicom.

– Moja obitelj ima apartmane i sigurno će im biti zanimljivo ovo ćuti jer moje je mišljenje kako treba raditi na jedinstvenosti objekta i razvoju usluge. Sigurno ću certifikat preporučiti i poznanicima – rekla je učenica Miletić.

Goran Biličić, predsjednik udruge Info zona, prezentirao je rad i aktivnosti udruge te pozvao sve učenike da prate kalendar događanja i uključe se u aktivnosti jer će sigurno pronaći nešto za sebe u bogatom rasporedu događanja.

dalmatia-green-mints-turistička-škola

– Uvodno predavanje je bilo edukativno, zanimljivo i stvarno se veselim nastavku aktivnosti i razvoju osobnih vještina koji će sigurno pozitivno utjecati na moj napredak i razvoj – zaključila je Staničić.

karijera-za-održivi-turizam