Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zašto smo tu

Udrugu Sunce osnovala je 1998. godine grupa splitskih intelektualaca kako bi odgovorili na rastuću potrebu društva za neovisnim i stručnim tijelom koje će ponuditi rješenja u pitanjima zaštite okoliša i prirode.

Danas je Sunce prisutno na nacionalnoj i međunarodnoj razini kao jedna od vodećih organizacija za zaštitu prirode i okoliša u Hrvatskoj.

Zauzimamo se za povećanje standarda i unapređenje sustava zaštite okoliša i prirode, potičemo uključivanje i sudjelovanje javnosti te zagovaramo stvaranje odgovornog društva svjesnog povezanosti ljudi i prirode.

Tu smo kako bi štitili interes i pravo javnosti na zdrav okoliš, poticali primjenu i stvarali rješenja za očuvanje prirode i okoliša i razumno korištenje prirodnih resursa na dobrobit svih građana.

 

Vizija

Očuvana priroda i okoliš temeljne su vrijednosti društva u kojem se gospodarenju pristupa kroz primjenu odrednica održivog razvitka.

Udruga Sunce je prepoznat partner građanima, državnim institucijama i znanstvenim krugovima u zaštiti prirode i okoliša te promociji održivog razvoja na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.


STATUT

Strateški plan Sunca 2016. – 2020.

Strateški plan Sunca 2011. – 2016.