Održana završna konferencija projekta „VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE! – školski volonterski programi u zaštićenim područjima prirode“

Provedba projekta „VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE!“ započela je u rujnu 2017., a završila je dvodnevnom konferencijom održanom 11. i 12. lipnja 2019. na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

Glavni ciljevi konferencije bili su poticanje i promoviranje provedbe programa školskog volontiranja u zaštićenim područjima prirode te rad na razvoju socijalnih vještina mladih. Konferencija je okupila domaće i strane stručnjake iz područja zaštite prirode, okoliša i obrazovanja, kao i neke projektne volontere. Sudionicima je predstavljena praksa volontiranja u zaštićenim područjima prirode u Nizozemskoj, Makedoniji i Hrvatskoj.

Predstavljeni su uspjesi projekta poput održanih 16 info radionica za 371 sudionika, 18 edukacijskih radionica za 88 sudionika te ukupno 4 volonterske akcije sa 70 volontera s mentorima i učiteljima u Nacionalnom parku Krka, Parku prirode Biokovo, Parku prirode Vransko jezero i Parku prirode Telašćica.

Jedan od uspjeha  projekta je i „Priručnik za razvoj školskog volontiranja u zaštićenim područjima prirode – „VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE“ nastao s ciljem promicanja volontiranja u prirodi, kroz koji mladi mogu steći iskustvo boljeg razumijevanja prirode i razvijanja odgovornog odnosa prema prirodi i okolišu.

O svim rezultatima i uspjesima projekta možete pročitati više OVDJE.

Tagovi: