Treća regionalna radionica projekta SEA-MED

U okviru Programa razvoja kapaciteta projekta SEA-MED, WWF Mediteranski program organizirao je 3. regionalnu trening radionicu o održivom turizmu u morskim zaštićenim područjima. Radionica je održana u Turskoj (Kas) u razdoblju od 10.-15. svibnja 2015. uz sudjelovanje predstavnika svih zemalja članica koje sudjeluju u provedbi projekta (Albanija, Alžir, Hrvatska, Tunis i Turska) i stručno vođenje NOAA-e.

Cilj Programa razvoja kapaciteta je jačanje sposobnosti i vještina djelatnika i stručnjaka morskih zaštićenih područja, pružajući im alate i znanja potrebne za poboljšanje svakodnevnog upravljanja.

Tijekom radionice predstavljeni su procesi izrade Planova održivog turizma u pojedinim  parkovima kako bi se identificirali najveći izazovi i njihova moguća zajednička rješenja u, a sve u svrhu jačanja same provedbe Plana.

Tema zadnja dva dana trening radionice bila je usmjerena prema marketingu i komunikaciji. Sudionici su radili na elementima marketing plana kroz razumijevanje dinamike tržišta u pojedinim regijama, fokusiranje na ciljanu skupinu posjetitelja i identifikaciju usluga i proizvoda u svrhu poboljšanja održivog korištenja zaštićenog područja kao turističke destinacije.

Ovo je posljednji regionalni trening projekta SEA-MED.