Svečanost povodom početka projekta “Priroda Dalmacije”

U utorak 14. listopada 2014. u prostorima MedILS-a  u Splitu održana je svečanost povodom početka projekta  „Priroda Dalmacije“ s ciljem predstavljanja samog projekta i projektnih partnera svim dionicima projekta, zainteresiranoj javnosti i medijima.

Na početku je sve prisutne pozdravio zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić  i pri tome istaknuo važnost ovog projekta za zaštitu prirode u Dalmaciji. Voditeljica projekta Milena Šijan iz Udruge Sunce predstavila je projekt, a nakon nje partneri projekta predstavili  su rad svojih organizacija, dosadašnja iskustva na sličnim projektima te sudionike  upoznali sa Natura 2000 područjima u pojedinim dalmatinskim županijama.

U sklopu prezentacije projektnih aktivnosti prikazani su video uradci udruge Sunce „Natura 2000- Ponos Hrvatske“ i promo video „Zeleni izleti“, a predstavnica sektora aktivnog turizma upoznala je prisutne na mogućnosti razvoja ovog oblika turizma u Dalmaciji.

Iskusni partneri te zainteresirani dionici pokazali su spremnost na suradnju kao temelj uspješnog ispunjavanja svih projektnih ciljeva o kojima detaljno možete pročitati ovdje.