Sunce traži EVS volontera

OPIS EVS PROJEKTA

U projektu s Europskom volonterskom službom (EVS): GoGreen Dalmatia želimo podići svijest o važnosti zaštite prirode i održivog razvoja među posjetiteljima i lokalnim zajednicama u dalmatinskim zaštićenim područjima. Projektne aktivnosti osmišljene su kako bi motivirale i educirale lokalne zajednice i posjetitelje o važnosti očuvanja prirode i razvoja održivog turizma.
Trajanje projekta: od 1.7.2016 do 30.6.2017 u Splitu, Hrvatska
Broj potrebnih volontera: 1
Rok za prijavu: 2. lipnja 2016

EVS AKTIVNOSTI
Volonter će biti angažiran u raznim aktivnostima kao što su:
– Priprema i širenje komunikacijskih materijala (brošure, letci itd.),
– organizacija javnih događanja (izložbe),
– organiziranje obrazovnih aktivnosti (radionice, predavanja itd.)
– Prikupljanje podataka (terenskih istraživanja, prikupljanje informacija putem web stranica, razvrstavanje foto baze podataka itd.).
– Priprema vlastitog mini projekta.

SMJEŠTAJ, HRANA I PRIJEVOZ
Volonter će imati besplatan smještaj u stambenoj četvrti u Splitu izvan centra grada, uz uključene troškove poreza, grijanja, vode i struje. Volonter će mjesečno dobivati novac za kupnju i kuhanje vlastite hrane, čuvanje stana i lokalni prijevoz. Volonter će također dobiti džeparac.

OSPOSOBLJAVANJE TIJEKOM PROJEKTA
Volonter će pohađati dva treninga EVS-a (on-arrival i srednjoročna obuka) kojima upravlja Hrvatska narodna agencija. Prije svake aktivnosti pružit ćemo posebnu obuku kako bismo razumjeli za što i kako je on zadužan. Domaćin će također osigurati jezičnu podršku, koja će biti prikladna za potrebe i razinu volontera.

PROFIL VOLONTERA
Tražimo sudionika s entuzijazmom i pravim interesom za očuvanje prirode, održivim turizmom i rad s lokalnom zajednicom. Očekuje se da volonter bude dinamičan, pravovremen, kreativan, strpljiv, ekološki prihvatljiv i zainteresiran za zdrav stil života. Volonter treba biti motiviran surađivati s različitim ciljanim skupinama naše udruge, spreman na učenje hrvatskog jezika, sposoban raditi u timu, biti fleksibilan i društven. Želimo biti domaćin volonteru/ki s vlastitim idejama i otvorenom/oj različitim kulturama.

KAKO SE PRIJAVITI
Pošaljite prijavu na projekt (naslov e-pošte: ” EVS: GoGreen Dalmatia ”) na [email protected]. Prijava se sastoji od životopisa i posebnog/motivacijskog pisma (rok za prijavu 2. lipnja 2016.)

Tagovi: