Sunce traži EVS volontera

Sunce traži EVS volontera

OPIS EVS PROJEKTA

U projektu s Europskom volonterskom službom (EVS): GoGreen Dalmatia želimo podići svijest o važnosti zaštite prirode i održivog razvoja među posjetiteljima i lokalnim zajednicama u dalmatinskim zaštićenim područjima. Projektne aktivnosti osmišljene su kako bi motivirale i educirale lokalne zajednice i posjetitelje o važnosti očuvanja prirode i razvoja održivog turizma.
Trajanje projekta: od 1.7.2016 do 30.6.2017 u Splitu, Hrvatska
Broj potrebnih volontera: 1
Rok za prijavu: 2. lipnja 2016

EVS AKTIVNOSTI
Volonter će biti angažiran u raznim aktivnostima kao što su:
– Priprema i širenje komunikacijskih materijala (brošure, letci itd.),
– organizacija javnih događanja (izložbe),
– organiziranje obrazovnih aktivnosti (radionice, predavanja itd.)
– Prikupljanje podataka (terenskih istraživanja, prikupljanje informacija putem web stranica, razvrstavanje foto baze podataka itd.).
– Priprema vlastitog mini projekta.

SMJEŠTAJ, HRANA I PRIJEVOZ
Volonter će imati besplatan smještaj u stambenoj četvrti u Splitu izvan centra grada, uz uključene troškove poreza, grijanja, vode i struje. Volonter će mjesečno dobivati novac za kupnju i kuhanje vlastite hrane, čuvanje stana i lokalni prijevoz. Volonter će također dobiti džeparac.

OSPOSOBLJAVANJE TIJEKOM PROJEKTA
Volonter će pohađati dva treninga EVS-a (on-arrival i srednjoročna obuka) kojima upravlja Hrvatska narodna agencija. Prije svake aktivnosti pružit ćemo posebnu obuku kako bismo razumjeli za što i kako je on zadužan. Domaćin će također osigurati jezičnu podršku, koja će biti prikladna za potrebe i razinu volontera.

PROFIL VOLONTERA
Tražimo sudionika s entuzijazmom i pravim interesom za očuvanje prirode, održivim turizmom i rad s lokalnom zajednicom. Očekuje se da volonter bude dinamičan, pravovremen, kreativan, strpljiv, ekološki prihvatljiv i zainteresiran za zdrav stil života. Volonter treba biti motiviran surađivati s različitim ciljanim skupinama naše udruge, spreman na učenje hrvatskog jezika, sposoban raditi u timu, biti fleksibilan i društven. Želimo biti domaćin volonteru/ki s vlastitim idejama i otvorenom/oj različitim kulturama.

KAKO SE PRIJAVITI
Pošaljite prijavu na projekt (naslov e-pošte: ” EVS: GoGreen Dalmatia ”) na volunteers.sunce@gmail.com. Prijava se sastoji od životopisa i posebnog/motivacijskog pisma (rok za prijavu 2. lipnja 2016.)

Donatori

MAVA Foundation European Union DBU - Njemačka savezna zaklada za okoliš Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Splitsko-dalmatinska županija Grad Split Ured za udruge Vlade RH

Udruga Sunce je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Partneri

WWF Mediterranean DGU Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Državni zavod za zaštitu prirode Park prirode Telašćica Park prirode Lastovsko otočje Nacionalni park Mljet Nacionalni park Brijuni Nacionalni park Kornati Javna ustanova Priroda Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Šibensko-kninske županije ProPark - Foundation for protected areas PAP RAC Gorska služba spašavanja Udruga Argonauta Udruga Divina Natura Lavanda Tours Ekološka udruga UNDP Hrvatska Čistoća Split Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko - neretvanske županije Javna ustanova Dalmatian Nature Ministarstvo turizma Prirodoslovno-Matematički Fakultet

Sunce je član

European Environmental Bureau MedPAN CEEweb Seas At Risk Adriapan Zeleni forum BioNET