Sunce sudjelovalo u akciji projekta “Čist i uređen Marjan”

Lijep i sunčan dan osvanuo je u subotu 15.ožujka 2014. i na Spinutska vrata privukao preko 1000 građana Splita – članova udruga, stranaka, udruženja i pojedinaca – koji su se odazvali akciji pod nazivom „Čist i uređen Marjan“. I volonteri i zaposlenici Udruge Sunce bili su spremni za akciju! U 9 sati svaka skupina je krenula prema dodijeljenoj parceli, i za čas Marjan je odzvanjao zvukovima rada.
Suncu je dodijeljena jednu od najtežih površina za čišćenje. Našlo se tu svega, od metalnih sušila za robu, dijelova mikrovalne pećnice, salonitnih cijevi, šprica, do brojnih, nadamo se vjetrom donešenih, plastičnih vrećica. Ali, na svježem zraku Marjana, ništa nije bilo teško, kako starijim, tako ni mlađim i najmlađim generacijama.
Uz dobru volju i entuzijazam Sunce će nastaviti održavati svoju česticu, a uvjereni smo da će to učiniti i ostali sudionici projekta jer jedino na taj način, zajedno, možemo budućim generacijama ostaviti u nasljedstvo najveće vrijednosti – čistu i očuvanu prirodu i okoliš te Marjan kao jednu od najvećih vrednota našega grada!
Fotografije možete pogledati na Facebook stranici Udruge Sunce.