Sunce dobilo novi Upravni odbor!

U srijedu, 04.listopada, u Udruzi Sunce održana je Skupština. Od 18 članova okupljenih članova, 16 je aktivnih, a dvoje “friških” i znatiželjnih. Skupštinu je otvorila izvršna direktorica Udruge Sunce Gabrijela Medunić-Orlić koja je pozdravila okupljene i predstavila dnevni red.

DNEVNI RED:

  1. Izbor novih članova Upravnog odbora
  2. Pregled izvještaja o radu za 2015. godinu
  3. Razno

Prisutnima se na početku obratila članica Upravnog odbora Udruge Sunce Andrijana Parić ukratko predstavivši rad prethodnog Upravnog odbora. Tako je istakla kako se UO u prosjeku sastajao tri puta godišnje, ali i kad god bi to zahtijevala pojedina situacija. Kao posebne teme o kojima se raspravljalo tijekom rada UO-a izdvojila je rješavanje financijske krize u 2013. godini, upravni spor s Gradom Splitom oko poslovnog prostora na trenutnoj adresi Udruge, praćenje situacije oko slučaja CEMEX. Također, kao najvažnija pitanja kojima se UO bavio naglasila je i sljedeće: vanjsku evaluaciju 2015., volontere, članstvo, članarine, projekte za fundraising, sustav upravljanja ljudskim resursima i ulogu u praćenju rada organizacije.

Gabrijela Medunić-Orlić je zatim obavijestila prisutne o provedbi javnog natječaja za novi sastav UO te uvjete objavljene u natječaju. Nakon što je utvrđeno da Skupština ima kvorum za odlučivanje o novom sastavu UO (16 od ukupno 23 aktivna člana), izvršna direktorica pozvala je sve prisutne aktivne članove da pristupe glasovanju za novi sastav UO-a.  Glasovanje je bilo otvoreno i svi prijedlozi su jednoglasno prihvaćeni. Tako su za vanjske članove UO izabrani: Marko Pečarević, Andrijana Parić i Marina Marković, dok su za unutarnje članove, kao predstavnice zaposlenika u Upravnom odboru izabrane Zrinka Jakl i Ivana Grubišić.

Potom je predstavljen godišnji Izvještaj o radu za 2015. godinu. Nakon predstavljanja, pristupilo se glasovanju o usvajanju izvještaja koji je jednoglasno je usvojen.

Na koncu se razgovaralo o radu vrijednih volonterskih ruku Sunca te je odlučeno da svi volonteri i volonterke koji u Udruzi Sunce odrade najmanje deset (10) radnih sati budu oslobođeni plaćanja članarine. Visina članarine ostaje i dalje 70,00 kn za zaposlene te 30,00 kn za nezaposlene, umirovljenike i studente.