Sunce dobilo novi Upravni odbor!

Sunce dobilo novi Upravni odbor!

U srijedu, 04.listopada, u Udruzi Sunce održana je Skupština. Od 18 članova okupljenih članova, 16 je aktivnih, a dvoje “friških” i znatiželjnih. Skupštinu je otvorila izvršna direktorica Udruge Sunce Gabrijela Medunić-Orlić koja je pozdravila okupljene i predstavila dnevni red.

DNEVNI RED:

  1. Izbor novih članova Upravnog odbora
  2. Pregled izvještaja o radu za 2015. godinu
  3. Razno

Prisutnima se na početku obratila članica Upravnog odbora Udruge Sunce Andrijana Parić ukratko predstavivši rad prethodnog Upravnog odbora. Tako je istakla kako se UO u prosjeku sastajao tri puta godišnje, ali i kad god bi to zahtijevala pojedina situacija. Kao posebne teme o kojima se raspravljalo tijekom rada UO-a izdvojila je rješavanje financijske krize u 2013. godini, upravni spor s Gradom Splitom oko poslovnog prostora na trenutnoj adresi Udruge, praćenje situacije oko slučaja CEMEX. Također, kao najvažnija pitanja kojima se UO bavio naglasila je i sljedeće: vanjsku evaluaciju 2015., volontere, članstvo, članarine, projekte za fundraising, sustav upravljanja ljudskim resursima i ulogu u praćenju rada organizacije.

Gabrijela Medunić-Orlić je zatim obavijestila prisutne o provedbi javnog natječaja za novi sastav UO te uvjete objavljene u natječaju. Nakon što je utvrđeno da Skupština ima kvorum za odlučivanje o novom sastavu UO (16 od ukupno 23 aktivna člana), izvršna direktorica pozvala je sve prisutne aktivne članove da pristupe glasovanju za novi sastav UO-a.  Glasovanje je bilo otvoreno i svi prijedlozi su jednoglasno prihvaćeni. Tako su za vanjske članove UO izabrani: Marko Pečarević, Andrijana Parić i Marina Marković, dok su za unutarnje članove, kao predstavnice zaposlenika u Upravnom odboru izabrane Zrinka Jakl i Ivana Grubišić.

Potom je predstavljen godišnji Izvještaj o radu za 2015. godinu. Nakon predstavljanja, pristupilo se glasovanju o usvajanju izvještaja koji je jednoglasno je usvojen.

Na koncu se razgovaralo o radu vrijednih volonterskih ruku Sunca te je odlučeno da svi volonteri i volonterke koji u Udruzi Sunce odrade najmanje deset (10) radnih sati budu oslobođeni plaćanja članarine. Visina članarine ostaje i dalje 70,00 kn za zaposlene te 30,00 kn za nezaposlene, umirovljenike i studente.

 

 

 

 

 

    Tagovi:

Donatori

MAVA Foundation European Union DBU - Njemačka savezna zaklada za okoliš Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Splitsko-dalmatinska županija Grad Split Ured za udruge Vlade RH

Udruga Sunce je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Partneri

WWF Mediterranean DGU Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Državni zavod za zaštitu prirode Park prirode Telašćica Park prirode Lastovsko otočje Nacionalni park Mljet Nacionalni park Brijuni Nacionalni park Kornati Javna ustanova Priroda Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Šibensko-kninske županije ProPark - Foundation for protected areas PAP RAC Gorska služba spašavanja Udruga Argonauta Udruga Divina Natura Lavanda Tours Ekološka udruga UNDP Hrvatska Čistoća Split Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko - neretvanske županije Javna ustanova Dalmatian Nature Ministarstvo turizma Prirodoslovno-Matematički Fakultet

Sunce je član

European Environmental Bureau MedPAN CEEweb Seas At Risk Adriapan Zeleni forum BioNET