Prijavite se na seminar o sudjelovanju javnosti u lokalnoj samoupravi

Sudjelovanje javnosti u procesima na lokalnoj razini predstavlja temeljni preduvjet provedivosti i učinkovitosti odluka lokalne vlasti te nužno uključuje dijalog između predstavnika javne uprave i građana.
U procesu sudjelovanja javnosti u pitanjima zaštite okoliša od vitalnog je značaja da obje strane točno i na vrijeme iznesu svoja stajališta koja bi išla u smjeru zajedničkog rješenja na dobrobit svih dionika.
Kako bismo ukazali na korisnost sudjelovanja javnosti u postupcima donošenja odluka na lokalnoj razini ali i obogatili predstavnike lokalnih samouprava i nevladinih organizacija novim vještinama i znanjima  glede ove tematike Udruga Sunce u okviru projekta „Zajedno za prirodu i okoliš“ održava seminar „Sudjelovanje javnosti:  Može li bolje?“- okolišno pravo i jačanje vještina i znanja  o nenasilnoj  komunikaciji.
Program seminara obuhvaća predavanja uz praktične vježbe iz područja okolišnog prava s naglaskom na sudjelovanje javnosti u procesima na lokalnim razinama, a koji se odnose na očuvanje okoliša i održiv razvoj. Drugi dan seminara posvećen je nenasilnoj komunikaciji.
Seminari će se održati 7. i 8. travnja 2014.  u hotelu Park u Splitu te 28. i 29. travnja 2014. u Kninu.
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane predstavnike nevladinih organizacija i predstavnike tijela lokalne samouprave da se jave na telefon 021 360 779 ili na email [email protected] (do 2.4.2014.) glede sudjelovanja na seminarima.