PAZI! projekt: održana još jedna radionica o društveno korisnom učenju

„Unaprjeđenje znanja i vještina za provedbu društveno korisnog učenja“ naziv je radionice koja je u ponedjeljak, 17. lipnja, u organizaciji Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce održana na Ekonomskom fakultetu u Splitu u sklopu projekta Praktično-Aktivno-Zajedno-Interdisciplinarno! (PAZI!).

Cilj radionice namijenjene nastavnicima i predavačima bio je povećati znanja o različitim programima obrazovanja, participativnim metodama učenja i metodama s ciljem povećanja aktivnog sudjelovanja kao osnove za održivi razvoj, a voditeljice su bile Duška Milinković iz Lige za prevenciju ovisnosti i Bojana Ćulum s Odsjeka za pedagogiju s riječkog Filozofskog fakulteta.

Radionica o društveno korisnom učenju namijenjena je nastavnicima Filozofskog fakulteta u Splitu, Kemijsko-tehnološkog te Pravnog fakulteta u Splitu – partnerima u projektu PAZI, ali i drugim zainteresiranim predavačima te predstavnicima organizacija civilnog društva, koji bi htjeli provoditi vlastite programe društveno korisnog učenja.

Dvogodišnji projekt Praktično-Aktivno-Zajedno-Interdisciplinarno! – programi društveno korisnog učenja za okoliš i održivi razvoj, počeo je u ožujku 2018. godine. Opći cilj je jačanje svijesti o važnosti usvajanja i primjene znanja i vještina, građanskog angažmana i međusektorske suradnje za zaštitu okoliša i održivi razvoj. Namjera projekta PAZI i provedbe programa društveno korisnog učenja je poticanje aktivnog sudjelovanja studenata i  nastavnika u obrazovnom procesu.

Projekt se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europski socijalni fond te je sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupni iznos projekta je: 1.272.288,34 kn,  pri čemu sufinanciranje kroz ESF iznosi 1.025.450,89 kn

Tagovi: