PAZI! projekt: održana još jedna radionica o društveno korisnom učenju

PAZI! projekt: održana još jedna radionica o društveno korisnom učenju

„Unaprjeđenje znanja i vještina za provedbu društveno korisnog učenja“ naziv je radionice koja je u ponedjeljak, 17. lipnja, u organizaciji Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce održana na Ekonomskom fakultetu u Splitu u sklopu projekta Praktično-Aktivno-Zajedno-Interdisciplinarno! (PAZI!).

Cilj radionice namijenjene nastavnicima i predavačima bio je povećati znanja o različitim programima obrazovanja, participativnim metodama učenja i metodama s ciljem povećanja aktivnog sudjelovanja kao osnove za održivi razvoj, a voditeljice su bile Duška Milinković iz Lige za prevenciju ovisnosti i Bojana Ćulum s Odsjeka za pedagogiju s riječkog Filozofskog fakulteta.

Radionica o društveno korisnom učenju namijenjena je nastavnicima Filozofskog fakulteta u Splitu, Kemijsko-tehnološkog te Pravnog fakulteta u Splitu – partnerima u projektu PAZI, ali i drugim zainteresiranim predavačima te predstavnicima organizacija civilnog društva, koji bi htjeli provoditi vlastite programe društveno korisnog učenja.

Dvogodišnji projekt Praktično-Aktivno-Zajedno-Interdisciplinarno! – programi društveno korisnog učenja za okoliš i održivi razvoj, počeo je u ožujku 2018. godine. Opći cilj je jačanje svijesti o važnosti usvajanja i primjene znanja i vještina, građanskog angažmana i međusektorske suradnje za zaštitu okoliša i održivi razvoj. Namjera projekta PAZI i provedbe programa društveno korisnog učenja je poticanje aktivnog sudjelovanja studenata i  nastavnika u obrazovnom procesu.

Projekt se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europski socijalni fond te je sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupni iznos projekta je: 1.272.288,34 kn,  pri čemu sufinanciranje kroz ESF iznosi 1.025.450,89 kn

 

Donatori

MAVA Foundation European Union DBU - Njemačka savezna zaklada za okoliš Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Splitsko-dalmatinska županija Grad Split Ured za udruge Vlade RH

Udruga Sunce je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Partneri

WWF Mediterranean DGU Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Državni zavod za zaštitu prirode Park prirode Telašćica Park prirode Lastovsko otočje Nacionalni park Mljet Nacionalni park Brijuni Nacionalni park Kornati Javna ustanova Priroda Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Šibensko-kninske županije ProPark - Foundation for protected areas PAP RAC Gorska služba spašavanja Udruga Argonauta Udruga Divina Natura Lavanda Tours Ekološka udruga UNDP Hrvatska Čistoća Split Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko - neretvanske županije Javna ustanova Dalmatian Nature Ministarstvo turizma Prirodoslovno-Matematički Fakultet

Sunce je član

European Environmental Bureau MedPAN CEEweb Seas At Risk Adriapan Zeleni forum BioNET