Panel rasprava ”Budućnost otoka u post 2020 Europi”

Udruga Sunce je u utorak 21. ožujka 2017. sudjelovala u panel raspravi na temu budućnosti otoka u post 2020 Europi, koja je bila održana u Europskom parlamentu u Briselu u okviru projekta „Water saving challenge“.

Cilj projekta je predstaviti različita rješenja, kombinirati iskustva i napraviti održive modele upravljanja vodama. Projekt okuplja predstavnike osam otoka iz zemalja članica EU-a, po dva iz Francuske, Grčke, Irske i Hrvatske, ispred Hrvatske su uključeni otoci Vis i Lastovo. Ovi otoci će dobiti priliku predstaviti svoja iskustva i znanja u razvijanju modela rješavanja nestašice vode te će tijekom 2017. godine pridonijeti razvijanju planova štednje vode.

Udruga Sunce je za hrvatski dio projekta dobila ulogu savjetodavnog partnera. Predstavnica Udruge Sunce u panel raspravi bila je Nastja Logar, asistentica EkoPartner Programa okolišno odgovornog upravljanja malim turističkim smještajnim objektima. Kroz EkoPartner Sunce je već implementiralo tehnologije uštede vode na otocima (Lastovu, Dugom otoku i Visu). EkoPartner  Program pokazuje kako uštedjeti vodu odnosno smanjiti njenu potrošnju pomoću inovativnih tehnoloških rješenja te potiče na promjene svakodnevnih ljudskih navika. Naša iskustva biti će prenesena i u daljnjoj provedbi projekta  „Water saving challenge“.

Panel rasprava bila je organizirana od strane potpredsjednika Međuskupine Europskog parlamenta zaduženog za otoke, zastupnika Tonina Picule, ujedno i pokretača ovog projekta.

Tagovi: