Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ako na mladima svijet ostaje, budućnost će biti ”zelena”

Udruga Sunce je početkom travnja na program stručne prakse primila studentice iz Ekonomskog fakulteta u Splitu – Anu Biloš i Irenu Vrebac. Studentice su surađivale na Dalmatia Green programu brendiranja eco-friendly turističke ponude i na taj način kreativno doprinijele razvoju turizma, odnosno održivog turizma, ali i njihove profesionalne karijere.

Ana Biloš je izradila sadržajni koncept mobilne aplikacije za Dalmatia Green i osmislila eco-friendly program za turističke agencije koje bi gostima ponudile ”neotkrivene” lokacije Omiškog zaleđa. U program je uključila sadnju maslina na opožarenim područjima, kako bi gosti imali prilike za bolji kontakt s prirodom i lokalnom zajednicom  te time doprinijeli smanjenju ugljičnog otiska njihovih putovanja.

Irena Vrebac  je svoju inspiraciju pokazala u izradi strategije za društvene medije, osmislila je Instagram objave za promociju Dalmatia Green ponude prema turistima te također izradila info letak o eco-friendly turističkoj ponudi.

”Praksa u Udruzi Sunce i sudjelovanje na Dalmatia Green programu bilo je poučno i zanimljivo iskustvo, koje bi svakako ponovila. Pomoglo mi je naučiti kako se realizira projekta, kako izgleda rad u uredu i rad na terenu, te kako djelovanje na  području zaštite okoliša i održivog turizma izgleda u praksi. Ova praksa mi je pomogla i dala samopouzdanje za lakše prilagođavanje poslovnom svijetu nakon završetka fakultetskog obrazovanja i pokazala da se trud u radu i vjera u ono što radiš isplati i osigurava uspješne rezultate,” kaže Ana.

Na mladima svijet ostaje, a uz što više ovakvih studenata – budućnost će biti ”zelena”!