Ako na mladima svijet ostaje, budućnost će biti ”zelena”

Udruga Sunce je početkom travnja na program stručne prakse primila studentice iz Ekonomskog fakulteta u Splitu – Anu Biloš i Irenu Vrebac. Studentice su surađivale na Dalmatia Green programu brendiranja eco-friendly turističke ponude i na taj način kreativno doprinijele razvoju turizma, odnosno održivog turizma, ali i njihove profesionalne karijere.

Ana Biloš je izradila sadržajni koncept mobilne aplikacije za Dalmatia Green i osmislila eco-friendly program za turističke agencije koje bi gostima ponudile ”neotkrivene” lokacije Omiškog zaleđa. U program je uključila sadnju maslina na opožarenim područjima, kako bi gosti imali prilike za bolji kontakt s prirodom i lokalnom zajednicom  te time doprinijeli smanjenju ugljičnog otiska njihovih putovanja.

Irena Vrebac  je svoju inspiraciju pokazala u izradi strategije za društvene medije, osmislila je Instagram objave za promociju Dalmatia Green ponude prema turistima te također izradila info letak o eco-friendly turističkoj ponudi.

”Praksa u Udruzi Sunce i sudjelovanje na Dalmatia Green programu bilo je poučno i zanimljivo iskustvo, koje bi svakako ponovila. Pomoglo mi je naučiti kako se realizira projekta, kako izgleda rad u uredu i rad na terenu, te kako djelovanje na  području zaštite okoliša i održivog turizma izgleda u praksi. Ova praksa mi je pomogla i dala samopouzdanje za lakše prilagođavanje poslovnom svijetu nakon završetka fakultetskog obrazovanja i pokazala da se trud u radu i vjera u ono što radiš isplati i osigurava uspješne rezultate,” kaže Ana.

Na mladima svijet ostaje, a uz što više ovakvih studenata – budućnost će biti ”zelena”!

Tagovi: