Certificirani eco-friendly smještaji na Jadranu

dalmatia-green-eco-friendly-acommodation-adriatic

Da ekološka osviještenost nije samo trend, pokazuje anketa koju je proveo Booking.com 2018. u kojoj je 42% od 10,000 putnika izjavilo da im je ekološka vrijednost putovanja i destinacije važna.

Mnogi smještaji na Jadranu posljednjih godina ulažu značajne napore kako bi smanjili svoj utjecaj na okoliš jer shvaćaju da poštivanjem prirode stvaramo novu viziju ”zelene” turističke ponude u Dalmaciji. Zbog toga je više od 50 privatnih turističkih smještajnih objekta, koji su se odlučili ozeleniti svoje poslovanje i gostima pružati jedinstven boravak u harmoniji s prirodom i lokalnom zajednicom, zatražilo Dalmatia Green certifikat. Certifikat je osmišljen da od klasičnih iznajmljivača izdvoji ekološke smještajne objekte, kojima donosi kredibilitet i prepoznatljivost.

Ekološki ste osvješteni, živite održivo i planirate odmor na Jadranu? Donosimo vam 5  Dalmatia Green certificiranih eco-friendly smještaja.

APARTMENTS KATE, Šipan
Imanje, na Šipanu, datira nekoliko stoljeća i izvorno je tu bila obiteljska kuća koju su rekonstruirali u skladu s ekološkim konceptom kako bi smanjili utjecaj na okoliš. Tijekom procesa obnove koristili su potpuno tradicionalne materijale i stare kamene blokove, uz primjenu stare ručne tehnologije gradnje na stijenama i kamenim blokovima. Unutarnji i vanjski namještaj uglavnom su od prirodnih materijala te su apartmane opremili tkaninama poput pamuka i lana.

Apartments Kate ozbiljno shvaća održivost zbog čega imaju vlastito kompostište, a konvencionalna sredstava za čišćenje na kemijskoj bazi zamijenili su ekološki prihvatljivim metodama čišćenja koja nabavljaju i proizvode vlastita na bazi eteričnih ulja i voćnih kiselina. 

HOUSE VESNA, Brač
Kuća Vesna očaravajuća je kućica uz more na otoku Braču, do koje se može doći samo brodom ili makadamskom cestom i gdje je sve podređeno miru, odmoru i jednostavnijem životu.

Električna energija dobiva se putem solarnih panela i zabranjeni su mali kućanski aparati koji su veliki korisnici energije. Namještaj je ekološki, u kući koriste svjetla za uštedu energije, ponovno upotrebljavaju kišnicu, a vanjski tuš je grijan suncem. Bez sumnje, ova eco-friendly očaravajuća kućica uz more idealno je mjesto za odmor.

VILLA VINEA, Prapatnica
Villa Vinea smještena je u središtu organskog vinograda s posebnim starim sortama grožđa. Nalazi se u Dalmatinskoj zagori na 400 m nadmorske visine, daleko od turističke gužve, a dodatnu eko privlačnost ovo mjesto dobiva i time što je okruženo predivnom prirodom. Ovaj, ekološki uređen smještaj nalazi se u čistom ruralnom ambijentu koji vam nudi miran i zdrav odmor na selu gdje cijeli dan nećete čuti ništa osim ptica. Ako budete imali sreće, možda ćete vidjeti neke zečeve.

VILLA MILTON, Hvar
Vila Milton nalazi se na Hvaru 2 minute hoda od luke, okružena mirnim vrtom, a njene terase gledaju na Paklene otoke. Villa koristi solarne panele za toplu vodu, klimu A klase i svjetla za uštedu energije. Za čišćenje koriste ekološke proizvode koji jamče visoki stupanj čistoće, a pritom i značajno manje oštećuju namještaj, podove, rublje i posuđe.
Prema nezavisnim recenzijama, našim je gostima omiljeni dio grada Hvara.

KAMP PODACA, Podaca
Kamp Podaca je obiteljski kamp koji se nalazi uz more i veliku šljunčanu plažu u selu Podaca na Makarskoj rivijeri. Kamp je podijeljen na četiri terase s prirodnom hladovinom koju pružaju 300 godina stare masline. Poduzeli su sve korake kako bi svojim gostima osigurali eco-friendly smještaj pa tako ponovno upotrjebljuju kišnicu, koriste eko sapune, šampone i sredstva za čišćenje, a na recepciji gosti mogu kupiti domaće maslinovo ulje i različite vrste rakija, informirati se o lokalnim restoranima te unajmiti bicikl.  

Ukoliko ste putnik, koji uskoro planira godišnji odmor na Jadranu, sve Dalmatia Green certificirane smještaje možete pronaći ovdje -> LINK.

Ukoliko ste privatni iznajmljivač, članstvom u Dalmatia Greenu, i vi možete izdvojiti vaš smještajni objekt od klasičnih iznajmljivača, dobiti kredibilitet i poboljšati prepoznatljivost među ekološki osviještenim gostima!

S obzirom na to da održivo i profitabilno stoje jedno uz drugo stvorili smo partnerstva s inovativnim „zelenim” tvrtkama kako bismo pokazali da se doista isplati ozeleniti poslovanje.

Provjerite popuste i posebne ponude koje nude Dalmatia Green partneri i učinite vaše poslovanje ekološkim!

Tagovi: