Zajednička radionica – predstavljanje učeničkog proizvoda!

predstavljanje-učeničkog-proizvoda-dku-pašticada

U četvrtak 4. studenog održana je peta radionica projekta „Održiva učenička poduzeća u hrvatskim srednjim školama – zelena poduzeća promiču održivo poduzetničko razmišljanje i djelovanje mladih ljudi u Hrvatskoj“ kojeg Udruga Sunce provodi u suradnji s njemačkim partnerima Deutsche Gesellschaft für Umwelterziehung (DGU), pod financijama njemačke zaklade za zaštitu okoliša The Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU).

Na radionici su sudjelovali i predstavnice DBU zaklade, dr. Cornelia Soetbeer, Voditeljica Odjela za okolišnu komunikaciju i zaštitu kulturnih dobara, i Claudia Domel kao posebna predstavnica u zemljama srednje, istočne i jugoistočne Europe od 2009. godine. DBU predstavnice ukratko su svim sudionicima radionice predstavile rad svoje zaklade, njene aktivnosti i mogućnosti za sudjelovanje projektom uključenih učenika i nastavnika tri srednje škole (Srednja škola Braće Radić, Gimnazija održivog razvoja i Obrtno-tehnička škola).  

S druge strane, učenici i nastavnici ponosno su predstavili svoj proizvod, vegansku pašticadu, mrežnu stranicu proizvoda te vizualni identitet koji su samostalno izradili. Također, DBU predstavnicama poklonili su primjerak svoje À la Pašticade kako bi i same mogle svjedočiti punoći njena okusa.

Dodatno, na radionicu se praktičnim radom napravio plan detaljne izrade proizvoda u dogovorenim količinama i njegove daljnje promocije. Pregledao se i unaprijedio troškovnik te su dogovoren distributivni kanali u cilju mogućnosti skorašnjeg predstavljanja finalnog učeničkog proizvoda i svima vama.

Tagovi: