Kraj rada i početak volonterske avanture

Dana 14. svibnja 2018. se održala posljednja edukativna radionica projekta  „VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE! – školski volonterski programi u zaštićenim područjima prirode“ kojeg uspješno provode Udruga Sunce i Liga za prevenciju ovisnosti. Time je pripremljena i prva skupina mladih volontera iz Obrtno tehničke škole iz Splita, srednje škole Ivana Lucića iz Trogira i Centra za pružanje usluga u zajednici Split koja je uspješno savladala sve zadatke i prepreke.

Ciklus od po tri radionice kojeg je svaka skupina volontera morala proći na temu volonterstva, zaštite prirode te komunikacijskih vještina i jačanja osobnih kapaciteta je doveo do i više nego zadovoljavajućih rezultata. Uz pomoć voditeljica radionica, Mirande Šimac iz Udruge Sunce i Duške Milinković te Josipe Ursić iz Lige, skupina od ukupno 25 mladih volontera stekla je nova znanja i vještine koje će im služiti i u budućim životnim situacijama.

Kao nagrada svim sudionicima koji su marljivo izvršili svoje zadatke slijedi dvodnevna volonterska akcija koja će se održavati 25. i 26. svibnja u NP “Krka”, koji je ujedno jedan od partnera projekta. U ova dva dana volonteri će moći primijeniti stečeno znanje, pobliže proučiti znamenitosti ovog Nacionalnog parka, njegovu floru i faunu te pomoći u gradnji suhozida koji je danas zaštićeno nematerijalno kulturno dobro. Ovaj izlet će ujedno voditeljima projekta biti najbolji pokazatelj uspješnosti provedenih edukacija, koje za sada mnogo obećavaju.

Hvalevrijedan projekt, koji već u svom početku daje izuzetno pozitivne rezultate, bliži se dugoočekivanom prvom terenu. Prvoj skupini vrijednih, mladih volontera želimo svu sreću u izvršavanju posljednjega zadatka, a drugoj strpljenje do jeseni kada će otići na volontersku akciju u park prirode Biokovo.

Autorica teksa: Nela Maričević, volonterka komunikatorica na projektu

Tagovi: