Učenici pišu o održivom turizmu za Dalmatia Green

U Turističko-ugostiteljskoj školi u Splitu održane su dvije edukacije u sklopu projekta Karijera za zeleni i održivi turizam. Cilj radionica je da učenici doprinesu promociji održivog turizma. Marketinški stručnjaci iz Promocije BB prvo su učenicima održali edukaciju o digitalnom marketingu i pisanju bloga za Dalmatia Green stranicu, zadali teme bloga i onda zajedno analizirali učeničke blogove.

Kako napisat blog na temu održivog turizma?

Na prvoj edukaciji, 27. siječnja 2023., Zrinka Bilokapić iz Promocije BB upoznala je učenike 4c razreda Turističko-ugostiteljske škole s digitalnim marketingom i trendovima. Kako bi sami napisali blog na temu održivog turizma naučila ih je SEO osnovama i dala smjernice za pisanje bloga za online platforme.

– Na ovaj način učenici se aktivno uključuju u projekt koji potiče održivi turizam. Također, razvijaju svoje vještine pisanja i digitalnog marketinga. Također, cilj je da doprinesu promociji Dalmatia Green certifikata i održivog turizma u Dalmaciji svojim pisanjem – rekla je Bilokapić.

Što je Dalmatia Green certifikat?

Podsjetimo, Dalmatia Green je certifikacijski sustav koji promiče održivi turizam u Dalmaciji i šire. Certifikat se dodjeljuje privatnim turističkim smještajnim objektima koji ispunjavaju kriterije održivosti u svom poslovanju. Certifikat, kao i Sunce, zagovara održivi turizam i potiče turističke objekte da usvoje održive prakse u svom poslovanju. Također, mrežna stranica Dalmatia Green pruža gostima informacije o održivim turističkim destinacijama i proizvodima.

– Dalmatia Green certifikat je osmišljen kako bi izdvojio ekološke smještajne objekte iz mase klasičnih iznajmljivača. Ovaj certifikat im daje kredibilitet i prepoznatljivost. Također, pomaže im se istaknu u moru drugih smještajnih objekata – naglasila je Tihana Arapović, Voditeljica projekta Sunca.

Kako su učenici napisali blog za Dalmatia Green?

Na prvoj radionici, učenici Turističko-ugostiteljske škole podijeljeni su u grupe koje su dobile zadatak pisati blog na dvije različite teme. Napisali su čak četiri inspirativna i informativna bloga o održivom turizmu i biciklističkim stazama u Splitu.

Na drugoj radionici, održanoj 10. veljače, predstavljena im je analiza njihovih radova.

-– Pohvala i konstruktivne kritike od strane Zrinke iz Promocije BB bile su im veliki poticaj da budu još bolji u pisanju. Na kraju predavanja, neki učenici su bili inspirirani i spremni da svoje novostečeno znanje i vještine primijene te poboljšaju svoje blogove prema Zrinkinim uputama. Učeničke blogove objaviti ćemo na stranicama Dalmatia Greena. Oni najbolji biti će objavljeni na stranici Sunca – rekla je Arapović.

Kako će učenici educirati javnost o održivom turizmu?

Na kraju radionice, učenici su mogli odabrati niz novih tema koje mogu pisati za Dalmatia Green mrežnu stranicu. Na ovaj način, učenici će educirati čitatelje o važnosti održivog turizma u Dalmaciji, Dalmatia Green certifikatu i aktivnostima koje su ekološki prihvatljive.

Također, ideja je da učenici intervjuiraju turističke objekte koji su već dobili Dalmatia Green certifikat i istraže kako su implementirali održive prakse u svom poslovanju. Prvi blogovi izaći će već u ožujku zato pratite našu mrežnu stranicu i društvene mreže kako ne bi propustili nijedan.

Projekt Karijera za zeleni i održivi turizam pruža učenicima mogućnost da steknu vještine potrebne za uspješnu karijeru u održivom turizmu. Nadamo se da će ovi mladi ljudi biti inspiracija za sve nas da promoviramo održivi turizam i Dalmatia Green certifikat u Dalmaciji i šire.

Tagovi: