ŠIZIKA: novi održivi događaj Sunca!

Sunce ima novu mjesečnu aktivnost za članove, radionicu šivanja, zakrpa i kreativnih aktivnosti – ŠIZIKA. Prva radionica održala se 30. studenog u prostorijama Info zone, a trajala je dva sata.

– Nakon više od godinu dana uspješne provedbe Sajma Razmjene, koji se održava svakog prvog utorka u mjesecu, odlučili smo osmisliti nešto novo za naše građane. Ideja je nastala povodom Dana održive mode, a za realizaciju ideje nam je pomogla lokalna volonterka Renata koja je pristala svoje znanje o šivanju podijeliti s drugima. – rekla je Marija Majić, suradnica edukatorica Sunca i organizatorica događaja.

Vrijeme je da konačno zašiješ one čarape s rupom u svom ormaru!

Zaboravite na brzu potrošnju i nepotrebno trošenje novca na nove odjevne komade! ŠIZIKA donosi novi pogled na popravak odjeće i potiče sudionike da nauče osnove šivanja, zakrpi i kreativnih tehnika.

– Ovaj događaj nastavlja misiju Sunca u poticanju održivog načina života i pruža priliku za učenje, dijalog te podizanje svijesti o važnosti produženja vijeka odjeći. – istaknula je Aleksandra, inozemna volonterka.

– S obzirom na odaziv i raznolike sudionike, možemo zaključiti da su ovakve radionice potrebne u našoj zajednici te da šivanje nije vještina koja izumire, već upravo budućnost. – nadodala je Martina Talajić, edukatorica Sunca koja je i sama ljubiteljica šivanja.

Naučite osnove popravka odjeće i osvježite svoj ormar bez trošenja novca.

Bez obzira jeste li iskusni šivač ili tek početnik, ŠIZIKA je aktivnost na koju su svi dobrodošli. Za one koje želi znati više, i biti redoviti posjetitelji ŠIZIKE, osmišljen je program koji će vas voditi od osnova šivanja i krpanja do samostalnih krojeva.  Ako vam pak samo treba pomoć pri popravku vašeg komada odjeće, slobodno nam se pridružite i prepustite stručnom vodstvu naše volonterke! Upoznajte nove ljude, razmjenjujte ideje i zajedno gradimo svijet u kojem je svaki ubod igle korak prema održivijem sutra.

Nova radionica planirana je već početkom 2024. godine, a o točnom datumu i terminu svi zainteresirani bit će obaviješteni putem društvenih mreža Sunca i na stranicama Info Zone. Zbog velikog interesa, bit će potrebno ispuniti prijavnicu, a prednost imaju članovi Sunca.

– Članom Sunca zapravo je vrlo jednostavno postati, ako podržavate našu misiju. Godišnja članarina iznosi 10 EUR za zaposlene te 5 EUR za nezaposlene, studente i umirovljenike. Članovi koji volontiraju 10 ili više sati oslobađaju se članarine za tekuću godinu. Imamo nešto više od 390 članova, a svima je zajednički cilj: poboljšati odnos društva prema okolišu i prirodi. – zaključila je Majić.

Tagovi: