Skupština i domjenak u Udruzi Sunce

U petak, 18. prosinca, održana je godišnja Skupština Udruge Sunce. Okupljeni aktivni članovi jednoglasno su prihvatili proračun za 2016. godinu kao i Strateški plan za razdoblje od 2016. do 2020. godine. Uz usvajanje proračuna i Strateškog plana aktivno članstvo Sunca zaključilo je još jednu uspješnu godinu domjenkom i druženjem uz veselu razmjenu starih uspomena, ali i novih ideja u sunčanim godinama koje stižu.
 
Strateški plan za naredno petogodišnje razdoblje temelji se na postignućima iz prethodnog razdoblja te nalazima vanjskog vrednovanja rada Udruge Sunce za razdoblje od 2005. do 2015. koje tijekom 2014. i 2015. godine provela Marina Škrabalo. Tako su strateški ciljevi s obzirom na okruženje i postignuća prethodnog razdoblja nadopunjeni te se odnose na nastavak doprinosa očuvanju i zaštititi prirode i okoliša. Glavni strateški ciljevi su:
 
1. doprinijeti očuvanju prirodnih vrijednosti u Hrvatskoj i međunarodnom okruženju
 
2. promicati sudjelovanje javnosti i razmjenu dobre prakse u zaštiti prirode, okoliša i održivom razvoju
 
3. povećati dostupnost informacija te jačati znanja i praktične vještine ciljnih skupina o zaštiti prirode, okoliša i održivog razvoja
 
Organizacijski, Udruga Sunce će u narednom razdoblju nastaviti graditi kulturu učeće organizacije te sustavno raditi na unaprijeđenju kvalitete rada koja će omogućiti postizanje strateških ciljeva. Pratite i dalje naš rad na našim web stranicama na kojima će uskoro biti dostupno vanjsko vrednovanje kao i novi Strateški plan.