Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Upoznajte Stefana, našeg novog EVS volontera!

Sunce je još jednom postalo domaćin volontera iz Makedonije. On se zove Stefan i od siječnja 2019. postao je član volonterskog tima u Suncu.

Stefanov cilj je usavršavanje komunikacijskih vještina, vještina upravljanje budgetom, upoznavanje novih ljudi, stjecanje novih znanja, usavršavanje stranih jezika, kako i doprinos društvu svojim znanjem o zdravoj hrani, zdravoj prehrani i vezi između okoliša i hrane.

Novog volontera predstavljamo kroz kratki intervju:

P: Stefane reci nam nešto o sebi.

S: Zovem se Stefan Markovski dolazim iz Skoplja iz Makedonije. Imam 24 godine. Završio sam gimnaziju i nakon to sam se zaposlio u restoran VEGA koji je jedan od najboljih restorana zdrave hrane u Skoplju. U tom sam restoranu proveo 4 godine. Volim sport i u slobodno vrijeme se rekreativno bavim nogometom.

P: Zašto si se prijavio na ovaj projekt?

S: Radio sam u restoranu zdrave hrane i imam dosta znanja što se tiče zdrave prehrane i zdravog života. Volontiranje u Suncu mi se čini kao odlična prilika za biti dio tima koji radi na zaštiti okoliša, a i kao mogućnost za naučiti više, stječi nova znanja, upoznati nove prijatelje i drugo. Zdrav okoliš podosta utječe na hranu pa tako mislim da bi se moje znanje što se tiče zdrave hrane odlično uklopilo u projekte i aktivnosti vezane za zaštitu okoliša te zdrav i čist okoliš.

P: Zašto si odabrao Split i Hrvatsku?

S: Split je jedan od najljepših mediteranskih gradova. Prilika provesti godinu dana u Splitu mi je donekle bilo ostvarenje sna – živjeti na moru. Hrvatska je općenito zemlja u kojoj se osjećam kao kod kuće, budući da sam i prije projekta često boravio u Hrvatskoj. Mislim da je imati priliku volontirati, odnosno na neki način raditi u Splitu, iskustvo koje nikada neću zaboraviti.

P: Imaš li neku poruku za sve mlade koji razmišljaju o sudjelovanju u programu Erasmus Plus, odnosno EVS?

S: To je odlična prilika za svakoga tko želi upoznati nove ljude, nove kulture i nove jezike te stječi iskustva što se tiče volontiranja. Uz to, mislim da se tako stječu radne navike, a vjerujem i da te takvo iskustvo uči biti samostalan i upravljati budgetom te daje priliku za usavršiti neka posebna znanja i vještine koja nakon završetka projekta podosta mogu poslužiti u daljnjoj karijeri.

Cilj je projekta Stefanu omogućiti međunarodno volontiranje, jačanje neformalnih vještina i multikulturalno uključivanje, kao i jačanje samostalnosti, unaprjeđenje komunikacijskih vještina te vještina upravljanja budžetom. Tijekom projekta će osmisliti vlastiti ”mini projekt” – od pripreme, provedbe do evaluacije, kako bi se upoznao s projektnim menadžmentom i sam razvio svoju ideju iz područja zaštite prirode i okoliša. Ciljane skupine s kojima će raditi su lokalna djeca, mladi i općenito lokalna zajednica. 

Našem novom volonteru želimo puno uspjeha i nadamo se produktivnoj i veseloj suradnji!