Trening radionica “Komunikacija i razrješavanje konflikta”

Dana  19. i 20 studenog  2014. u sklopu projekta „Priroda Dalmacije“ održana je trening radionica „Komunikacija i razrješavanje konflikta“. Radionicu je vodila trenerica Duška Milinković uz pomoć voditeljice projekta Milene Šijan. Na radionici su sudjelovali zaposlenici svih projektnih partnera: Udruge Sunce,  Ekološke udruge „Krka“ Knin,  JU za zaštićena područja Splitsko – dalmatinske, Dubrovačko – neretvanske i Šibensko – kninske županije.

Glavni cilj trening radionice bio je  povećati  znanja o složenosti komunikacije te unaprijediti komunikacije  vještine. S tim ciljem tijekom dana treninga sudionici su upoznati sa stilovima komunikacije te ulogama koje se preuzimaju u sukobima, informirani o značaju  asertivne komunikacije, aktivnog slušanja i „ja“ poruka. Predstavljena su načela komunikacije u zahtjevnim situacijama i odnosima, tehnike i načela sastanaka te značaj intervencijskih postupaka facilitatora tijekom radionica s naglaskom na radionice s dionicima.

Kroz zabavne grupne vježbe i igre uloga sudionici trening radionice osvijestili su različite pozicije, perspektive i uloge u komunikacijskom procesu te osvijestili značaj preuzimanja proaktivne uloge u rješavanju sukoba, što će sigurno pridonijeti kvalitetnijoj suradnji partnera tijekom trajanja projekta, ali i njihovom svakodnevnom radu.