Sezona Zelenih izleta uspješno privedena kraju

Sezona Zelenih izleta uspješno privedena kraju

Iza nas je uspješna sezona Zelenih izleta u kojoj smo za sada održali 11 izleta na koje smo poveli 326 učenika i 23 nastavnika/nastavnice. Posjetili smo različite ekosustave u prirodi poput Park šume Marjan, Pantana kraj Trogira, izvora Krke i slapa Krčić, Crvenog i Modrog jezera i jezera Dva oka.

Igrajući različite igre i prolazeći kroz edukativne vježbe uživali smo u prirodi i upoznavali se s njom, a pomoću eko kviza podsjetili smo se kako se prikladno ponaša u prirodi i čuva okoliš. Učenici koji su pokazali najviše ekološke svijesti dobili su nagrade, ali na isti način smo potaknuli i one koji se nisu toliko iskazali u odnosu prema okolišu tijekom Zelenog izleta.

Pred nama je dugo i toplo ljeto u kojem ćemo se zasluženo odmoriti od školske godine, ali sigurno ćemo imati vremena da stečeno znanje s izleta podijelimo s  prijateljima i poznanicima kako  bi i njih naučili na koji način  čuvati prirodu i njene ekosustave.

Dok se Vi odmarate i kupate, marljivi zaposlenici u Suncu već planiraju novu sezonu Zelenih izleta koja se nastavlja u jesen, s početkom nove školske godine.

Pogledajte slike sa Zelenih izleta na našoj facebook stranici kao i novu brošuru, preporučite nas prijateljima i kolegama, a ako ste zainteresirani javite se pa će edukatori Sunca osmisliti Zeleni izlet baš za Vas.

    Tagovi:

Donatori

MAVA Foundation European Union DBU - Njemačka savezna zaklada za okoliš Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Splitsko-dalmatinska županija Grad Split Ured za udruge Vlade RH

Udruga Sunce je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Partneri

WWF Mediterranean DGU Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Državni zavod za zaštitu prirode Park prirode Telašćica Park prirode Lastovsko otočje Nacionalni park Mljet Nacionalni park Brijuni Nacionalni park Kornati Javna ustanova Priroda Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Šibensko-kninske županije ProPark - Foundation for protected areas PAP RAC Gorska služba spašavanja Udruga Argonauta Udruga Divina Natura Lavanda Tours Ekološka udruga UNDP Hrvatska Čistoća Split Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko - neretvanske županije Javna ustanova Dalmatian Nature Ministarstvo turizma Prirodoslovno-Matematički Fakultet

Sunce je član

European Environmental Bureau MedPAN CEEweb Seas At Risk Adriapan Zeleni forum BioNET