Sezona Zelenih izleta privedena kraju

Sezona Zelenih izleta privedena kraju

S ljetom na vratima zbrajamo rezultate još jedne sezone Zelenih izleta. U 2015. (do 01.07.2015.) smo održali 9 izleta na koje smo poveli 347 učenika i 23 nastavnika/nastavnice. Posjetili smo različite ekosustave u prirodi na lokacijama Park šume Marjan, izvora Krke i slapa Krčić, izvora rijeka Rude, Graba i Cetine, poučne staze Leopolda Mandića i Omiša te Peručkog jezera i Vrlike. 

Zeleni15.png

Što se tiče broja Zelenih izleta napredovali smo od naših početaka 2013. godine, tako da sada već i prije ljetne pauze brojimo 9 izleta s 347 djece. Nemojte zaboraviti da se Zeleni izleti provode najčešće od mjeseca travnja do lipnja, s tim da je u svibnju ove godine vrijeme bilo promjenjivo i nikako nam nije išlo u korist. 

Zeleni1315.png

U sklopu projekta Priroda Dalmacije Zelene izlete je počela provoditi i Ekološka udruga ‘Krka’ Knin za koju možemo reći da je imala dobar start s obzirom da su u prvoj godini edukatorice iz Knina održale 11 izleta na kojima je prisustvovalo 215 djece. 

Krka15.png

Osim samog odlaska na Zelene izlete, cijelu godinu smo vrijedno radili i na poboljšanju i osmišljavanju novih lokacija za Zelene izlete pa smo tako u sklopu projekta Priroda Dalmacije održali i 3 radionice vezane uz unaprjeđenje naše ponude, te 5 puta otišli u istraživanje terena za nove lokacije. 

Pogledajte slike s dosadašnjih Zelenih izleta na našoj Facebook stranici, preporučite nas prijateljima i kolegama, a ako ste zainteresirani javite se pa će edukatori Sunca i Krke Knin osmisliti Zeleni izlet baš za Vas.

Također, uskoro slijedi i novi video Zelenih izleta pa …STAY TUNED 🙂 

    Tagovi:

Donatori

MAVA Foundation European Union DBU - Njemačka savezna zaklada za okoliš Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Splitsko-dalmatinska županija Grad Split Ured za udruge Vlade RH

Udruga Sunce je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Partneri

WWF Mediterranean DGU Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Državni zavod za zaštitu prirode Park prirode Telašćica Park prirode Lastovsko otočje Nacionalni park Mljet Nacionalni park Brijuni Nacionalni park Kornati Javna ustanova Priroda Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Šibensko-kninske županije ProPark - Foundation for protected areas PAP RAC Gorska služba spašavanja Udruga Argonauta Udruga Divina Natura Lavanda Tours Ekološka udruga UNDP Hrvatska Čistoća Split Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko - neretvanske županije Javna ustanova Dalmatian Nature Ministarstvo turizma Prirodoslovno-Matematički Fakultet

Sunce je član

European Environmental Bureau MedPAN CEEweb Seas At Risk Adriapan Zeleni forum BioNET