Polugodišnji izvještaj o radu Zelenog telefona

Polugodišnji izvještaj o radu Zelenog telefona

Linija našeg Zelenog telefona u prvoj polovici 2019. godine zvonila je 134 puta, odnosno za 26 puta više nego lani u istom razdoblju.

Od zaprimljene 134 prijave, do sada je riješeno njih 97, dok je ostatak zaprimljenih prijava u postupku rješavanja koji će se nastaviti u drugoj polovici godine. U tom razdoblju su se intenzivno nastavili rješavati i slučajevi iz 2018. godine.

Već tradicionalno, na vrhu ljestvice su pozivi vezani za otpad i bespravnu gradnju, koji čine više od šezdeset posto zaprimljenih prijava. U skladu s tim, fokus rada Zelenog telefona u 2019. godini ponovno je na ove dvije kategorije.

Također, zabilježen je porast broja prijava u kategoriji zelenila, što pokazuje višu razinu osviještenosti naših sugrađana o važnosti zelenila za naš okoliš i održivi razvoj grada.

Zeleni telefon nastavlja sa svojim radom i u ljetnoj sezoni te ćemo vas o cjelokupnim rezultatima za 2019. godinu izvijestiti početkom sljedeće godine. Veseli nas što je u ovom razdoblju naš projekt Zeleni telefon bio sufinanciran sredstvima županije Splitsko-dalmatinske i C&A fondacije te se nadamo suradnji s ovim donatorima i u ostatku 2019. godine.

Možemo i moramo čišće, zelenije i ljepše!

Puno vas pozdravlja Pravni tim Sunca

 

 

    Tagovi:

Donatori

MAVA Foundation European Union DBU - Njemačka savezna zaklada za okoliš Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Splitsko-dalmatinska županija Grad Split Ured za udruge Vlade RH

Udruga Sunce je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Partneri

WWF Mediterranean DGU Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Državni zavod za zaštitu prirode Park prirode Telašćica Park prirode Lastovsko otočje Nacionalni park Mljet Nacionalni park Brijuni Nacionalni park Kornati Javna ustanova Priroda Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Šibensko-kninske županije ProPark - Foundation for protected areas PAP RAC Gorska služba spašavanja Udruga Argonauta Udruga Divina Natura Lavanda Tours Ekološka udruga UNDP Hrvatska Čistoća Split Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko - neretvanske županije Javna ustanova Dalmatian Nature Ministarstvo turizma Prirodoslovno-Matematički Fakultet

Sunce je član

European Environmental Bureau MedPAN CEEweb Seas At Risk Adriapan Zeleni forum BioNET