Na Skupštini Udruge Sunce Split izabrani novi članovi Upravnog odbora

Na Skupštini Udruge Sunce Split izabrani novi članovi Upravnog odbora

Na Skupštini Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, održanoj 1. travnja 2020., za članice Upravnog odbora iz redova zaposlenih potvrđene su Zrinka Jakl i Samanta Šećer, a za vanjske članove Upravnog odbora organizacije izabrani su Marko Pećarević, Andrijana Parić i Ivana Carev.

Na Skupštini su sudjelovala 23 člana Udruge Sunce Split, od kojih je 19 članova u statusu aktivnih s pravom glasa. Na samom početku, izvršna direktorica Gabrijela Medunić-Orlić ukratko je predstavila rad Upravnog odbora u prethodnom mandatu, kao i teme rada.

Izvršna direktorica objasnila je i proceduru izbora članova UO – predstavnika zaposlenika. Njih zaposlenici biraju interno, a zbog većeg broja zaposlenih u Udruzi, ove godine prvi put održano je tajno glasanje. Proces odabira kandidata trajao je od 3.03. do 12.03.2020. Nakon objave kandidature i motivacijskih pisama triju kandidatkinja, koja su dana na uvid svim zaposlenicima, provedeno je tajno glasanje. Za članice UO iz redova zaposlenih izglasane su Zrinka Jakl i Samanta Šećer. Aktivni članovi na održanoj Skupštini te su članice jednoglasno i potvrdili.

Izvršna direktorica prisutne je zatim obavijestila o provedbi javnog natječaja za nove vanjske članove Upravnog odbora te uvjetima objavljenim u natječaju. Natječaj za vanjske članove UO proveden je u razdoblju od 9.03. do 29.03.2020. Na natječaj, na kojem su se birala tri člana, javilo se četvero kandidata: Andrijana Parić, Marko Pećarević, Vinko Živaljić i Ivana Carev. Za vanjske članove UO-a predloženi su Marko Pećarević, Andrijana Parić i Ivana Carev. Naime, Marko Pećarević i Andrijana Parić nastavljaju biti članovi UO, budući da su upućeni u rad Udruge, kao i tog tijela kroz prošli mandat, dok se Ivana Carev istaknula motivacijskim pismom i CV-om te je u tom smislu ostvarila prednost pred Vinkom Živaljićem, a temeljem uvjeta i prednosti navedenih u javnom natječaju.

Aktivni članovi na Skupštini su jednoglasno potvrdili odluku UO o prijedlogu kandidata za vanjske članove UO za 2020. – 2024. Tako su za vanjske članove UO potvrđeni Marko Pećarević, Andrijana Parić i Ivana Carev.

Izborna Skupština održana je 1.04.2020. s početkom u 13:00 putem online kanala Zoom, umjesto u prostorijama Udruge Sunce na adresi Obala hrvatskog narodnog preporoda 7/III, 21 000 Split. Razlog održavanja Skupštine putem online kanala je trenutna spriječenost rada u službenim prostorijama Udruge zbog pandemije virusa Covid 19. Snimka Skupštine je pohranjena na serveru Udruge Sunce te je dostupna na zahtjev.

 

Donatori

MAVA Foundation European Union DBU - Njemačka savezna zaklada za okoliš Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Splitsko-dalmatinska županija Grad Split Ured za udruge Vlade RH

Udruga Sunce je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Partneri

WWF Mediterranean DGU Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Državni zavod za zaštitu prirode Park prirode Telašćica Park prirode Lastovsko otočje Nacionalni park Mljet Nacionalni park Brijuni Nacionalni park Kornati Javna ustanova Priroda Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Šibensko-kninske županije ProPark - Foundation for protected areas PAP RAC Gorska služba spašavanja Udruga Argonauta Udruga Divina Natura Lavanda Tours Ekološka udruga UNDP Hrvatska Čistoća Split Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko - neretvanske županije Javna ustanova Dalmatian Nature Ministarstvo turizma Prirodoslovno-Matematički Fakultet

Sunce je član

European Environmental Bureau MedPAN CEEweb Seas At Risk Adriapan Zeleni forum BioNET