Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Srednjoškolci su oživjeli dio botaničkog vrta na Biokovu

Uspješno je završena druga volonterska akcija u sklopu našeg projekta VOLontlraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE! Nakon volonterske akcije u svibnju u NP Krka gdje je obnovljeno 100 metara suhozida, naši su srednjoškolci jučer 5. studenog 2018. otišli na Biokovo.

4 grupe mladih, 3 lokacije u Parku prirode Biokovo, odnosno 21 učenik i korisnik Centra za pružanje usluga u zajednici Split, 3 voditelja nastavnika/odgojitelja, 3 projektna voditelja, 2 iz Parka i 4 mentora iz Udruge Dragodid jučer su obnovili suhozide, puteljke, podzide i edukativne ploče u Botaničkom vrtu “Kotišina” u PP Biokovu. Odrađeno je ukupno 126 volonterskih sati, a obnovljeno je 15 metara suhozida, 2 puteljka, edukativna ploča i podzid s klupicom koja će služiti kao odmorište.

VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE! – školski volonterski programi u zaštićenim područjima prirode projekt je koji promovira i potiče provedbu programa školskog volontiranja u zaštićenim područjima prirode te uključuje i rad na razvoju socijalnih vještina kod mladih. Nakon serije od 3 edukativne radionice, naši mladi volonteri počeli su aktivno sudjelovati u volonterskim akcijama. Za sada su već odrađene dvije, a čekaju ih i akcije u PP Telašćica i PP Vransko jezero. Svaka akcija nosi svoje specifičnosti pa tko mladi stječu različita znanja, vještine i vrijednosti vezane za volontiranje, prirodu i održivi razvoj.

Udruga Sunce kao koordinator projekta kroz 24 mjeseca, uz već navedene partnere, surađuje sa Javnom ustanovom “Nacionalni park Krka”Javnom ustanovom “Park prirode Vransko jezero” i Javnom ustanovom “Park prirode Telašćica”.

Projekt se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020Europski socijalni fond te sufinanciran od  Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupni iznos projekta je:  1.211.473,24 kuna.