Dalmatia Green edukacija za iznajmljivače na Gast sajmu

MINTS-Sajam-Gast-Dalmatia-Green

Sajam GAST, koji se održao od 8. do 11. ožujka u Splitu, okupio je više od 300 izlagača i robnih marki iz šest zemalja. U sklopu sajma održana je i konferencija “Kako (p)ostati održivi Dalmatia Green iznajmljivač?” koja je pružila edukaciju iznajmljivača za ulaganje u održivost poslovanja u turizmu.

Na novoj lokaciji u Športskom centru Gripe, 8. ožujka Sunce je održalo edukaciju „Kako (p)ostati održivi Dalmatia Green iznajmljivač?“.

MINTS-Gast-sajam-karijera-za-održivi-turizam

– Svjetska turistička industrija se sve više okreće održivosti, a održivi turistički objekti postaju sve privlačnija opcija među gostima. Ako želite privući takve goste, važno je znati kako pružiti održivi turistički doživljaj. Opremite svoje objekte na održiv način, pružite nezaboravan boravak gostima u skladu s prirodom i odaberite Dalmatia Green certifikat – rekla je Tihana Arapović voditeljica projekta.

Što donosi Dalmatia Green certifikat?

Dalmatia Green certifikat vam donosi mnoge prednosti, uključujući savjete za uštedu vode i energije od najmanje 50 %, a ponekad i preko 70 %. Dobivate popuste na proizvode za uštedu vode i energije od tvrtki u “zelenom sektoru”. Putem Dalmatia Green mrežne stranice imate mogućnost predstavljanja te oglašavanja na svjetskoj platformi za rezervaciju ekološkog smještaja, Ecobnb.

– Dalmatia Green certifikatom vaš će objekt biti prepoznat kao okolišno-odgovoran. To će poboljšati popunjenost objekta u predsezoni i postsezoni privlačenjem turista koji žele okolišno-odgovoran boravak. Cilj Sunca je stvoriti održivu turističku zajednicu u Dalmaciji i šire koja će postati primjer drugima – zaključila je Arapović.

Ostvarivanje karijere u održivom turizmu

Učenici Turističko-ugostiteljske škole koji sudjeluju u projektu Sunca „Karijera za zeleni i održivi turizam“ priključili su se konferenciji kratkom panel-raspravom. Projektnim aktivnostima učenici su se upoznali s Dalmatia Green članovima, zelenim turističkim poslovanjem i digitalnim marketingom. U današnjem dobu digitalni marketing pruža dragocjeno znanje koje može uvelike pomoći u ostvarenju karijere u području održivog turizma.

– Nakon sudjelovanja na radionicama digitalnog marketinga, uvidjela sam koliko je važno imati kvalitetno napisan i usmjeren tekst koji će doprijeti do ciljane publike. Shvatila sam kako su ključne riječi i podnaslovi neizostavan dio uspješnog teksta. Izuzetno mi je koristila optimizacija sadržaja teksta za tražilice marketinške stručnjakinje. Zahvaljujući ovom iskustvu, smatram da sam spremna za daljnje korake u ostvarivanju karijere u održivom turizmu i izgradnji odgovarajućih i privlačnih sadržaja za ciljanu publiku – izjavila je Nina Delić, učenica Turističko-ugostiteljske škole.

MINTS-Gast-sajam-karijera-za-održivi-turizam-TUŠ-Split

Nastavite pratiti našu mrežnu stranicu jer ćemo uskoro objaviti tekstove koje su pisali učenici. Njihov cilj je da educiraju čitatelje o važnosti održivog turizma i ekološki prihvatljivim aktivnostima. Također, saznat ćete kako turistički objekti, koji već imaju Dalmatia Green certifikat, primjenjuju održive prakse u svom poslovanju.

Postani Dalmatia Green iznajmljivač!

Nakon edukacije svi zainteresirani mogli su dobiti Dalmatia Green certifikat po ekskluzivnoj promotivnoj cijeni. U bilo kojem trenutku možete nas i vi kontaktirati telefonom ili e-poštom. Naši stručnjaci rado će odgovoriti na sva vaša pitanja i pružiti vam potrebne informacije o procesu certificiranja. Ne propustite priliku da svojim poslovanjem doprinesete očuvanju prirode i okoliša. Kontaktirajte nas i postanite dio održive turističke zajednice!

Kontakt: Tihana Arapović, [email protected]
Telefon: 021 360 779. 091 360 7790

karijera-za-održivi-turizam

Tagovi: