Upoznajte Stefana, našeg novog EVS volontera!

Sunce je još jednom postalo domaćin volontera iz Makedonije. On se zove Stefan i od siječnja 2019. postao je član volonterskog tima u Suncu.

Stefanov cilj je usavršavanje komunikacijskih vještina, vještina upravljanje budgetom, upoznavanje novih ljudi, stjecanje novih znanja, usavršavanje stranih jezika, kako i doprinos društvu svojim znanjem o zdravoj hrani, zdravoj prehrani i vezi između okoliša i hrane.

Novog volontera predstavljamo kroz kratki intervju:

P: Stefane reci nam nešto o sebi.

S: Zovem se Stefan Markovski dolazim iz Skoplja iz Makedonije. Imam 24 godine. Završio sam gimnaziju i nakon to sam se zaposlio u restoran VEGA koji je jedan od najboljih restorana zdrave hrane u Skoplju. U tom sam restoranu proveo 4 godine. Volim sport i u slobodno vrijeme se rekreativno bavim nogometom.

P: Zašto si se prijavio na ovaj projekt?

S: Radio sam u restoranu zdrave hrane i imam dosta znanja što se tiče zdrave prehrane i zdravog života. Volontiranje u Suncu mi se čini kao odlična prilika za biti dio tima koji radi na zaštiti okoliša, a i kao mogućnost za naučiti više, stječi nova znanja, upoznati nove prijatelje i drugo. Zdrav okoliš podosta utječe na hranu pa tako mislim da bi se moje znanje što se tiče zdrave hrane odlično uklopilo u projekte i aktivnosti vezane za zaštitu okoliša te zdrav i čist okoliš.

P: Zašto si odabrao Split i Hrvatsku?

S: Split je jedan od najljepših mediteranskih gradova. Prilika provesti godinu dana u Splitu mi je donekle bilo ostvarenje sna – živjeti na moru. Hrvatska je općenito zemlja u kojoj se osjećam kao kod kuće, budući da sam i prije projekta često boravio u Hrvatskoj. Mislim da je imati priliku volontirati, odnosno na neki način raditi u Splitu, iskustvo koje nikada neću zaboraviti.

P: Imaš li neku poruku za sve mlade koji razmišljaju o sudjelovanju u programu Erasmus Plus, odnosno EVS?

S: To je odlična prilika za svakoga tko želi upoznati nove ljude, nove kulture i nove jezike te stječi iskustva što se tiče volontiranja. Uz to, mislim da se tako stječu radne navike, a vjerujem i da te takvo iskustvo uči biti samostalan i upravljati budgetom te daje priliku za usavršiti neka posebna znanja i vještine koja nakon završetka projekta podosta mogu poslužiti u daljnjoj karijeri.

Cilj je projekta Stefanu omogućiti međunarodno volontiranje, jačanje neformalnih vještina i multikulturalno uključivanje, kao i jačanje samostalnosti, unaprjeđenje komunikacijskih vještina te vještina upravljanja budžetom. Tijekom projekta će osmisliti vlastiti ”mini projekt” – od pripreme, provedbe do evaluacije, kako bi se upoznao s projektnim menadžmentom i sam razvio svoju ideju iz područja zaštite prirode i okoliša. Ciljane skupine s kojima će raditi su lokalna djeca, mladi i općenito lokalna zajednica. 

Našem novom volonteru želimo puno uspjeha i nadamo se produktivnoj i veseloj suradnji!

Tagovi: