Imaš okolišni problem u Splitu? Sunce nudi interaktivno rješenje!

Od 15. listopada 2014. Sunce je pokrenulo novi servis za grad Split. Riječ je o prvoj interaktivnoj web mapi za okolišna pitanja Sinjaj koja omogućava građanima da na jednostavan i lak način, potpuno anonimno, prijave uočene okolišne i komunalne probleme u Splitu ili predlože rješenje.
Po prijavi problema pravni tim Udruge Sunce pristupa rješavanju na najučinkovitiji način u suradnji s nadležnim institucijama. Status prijave ili prijedloga rješenja svaki građanin može lako pratiti samim ulaskom na stranicu Sinjaj.

Interaktivna mapa „Sinjaj“ izrađena je u okviru projekta „Zajedno za prirodu i okoliš“ kojeg sufinancira Europska unija iz Socijalnog fonda, a provodi ga Udruga Sunce. Ciljevi projekta su jačanje međusobnog povjerenja građana i tijela lokalne samouprave u pitanjima zaštite prirode i okoliša te poticanje sudjelovanja javnosti u donošenju odluka vezanih uz održivi razvoj.

Jedan od načina na koji Udruga Sunce želi potaknuti sudjelovanje građana je upravo ova mapa koja omogućuje da u svega četiri kratka koraka građanin prijavi okolišni problem, odnosno ponudi rješenje za određeno stanje/situaciju.
Nadamo se kako će ovaj jednostavan alat doprinijeti boljem stanju okoliša grada Splita i podići kvalitetu života naših sugrađana, ali i pomoći nadležnim institucijama u rješavanju okolišnih pitanja na zadovoljstvo svih.